Hava Durumu

Damacılar Bursa'da buluşuyor

2 - 6 Eylül 2015 tarihlerinde Mustafakemalpaşa’da gerçekleştirilecek organizasyonda 9 farklı ülkeden 200 sporcu yarışacak. Şampiyonanın birincisine 3 bin, ikincisine 2 bin ve üçüncüsüne bin lira ödül dağıtılacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Damacılar Bursa'da buluşuyor

Ozan DEMİR'in haberi...
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyespor ve Türk Daması Federasyonu’nun (TÜDAF) katkılarıyla organize edilen Uluslararası Türk Daması Şampiyonası için geri sayım başladı. Bu yıl 16.’sı düzenlenecek şampiyona öncesi tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Havuzlu Park Tesisleri Konferans Salonu’nda dün düzenlenirken, toplantıda Mustafakemalpaşa Belediyesi Başkanı ve TÜDAF Onursal Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ve TÜDAF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Muzaffer Ceylan hazır bulundu. 

ALTEPE’YE TEŞEKKÜR

Musatafakemalpaşa Belediyesi ile sadece sportif çalışmalarda değil, eğitim ve kültür anlamında da birçok başarılı organizasyonlar yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, yapılacak olan bu organizasyonun Mustafakemalpaşa ve Türk Daması'nın tanınmasına katkı koyacağına inandığını söyledi. Bu tür büyük organizasyonları yaparken en büyük gücü Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden aldıklarını ifade eden Sadi Kurtulan ise desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkürlerini iletti. 



KÜLTÜREL MİRAS

Damanın 2500 yıllık bir kültürü olduğunu, kendilerinin de 16 yıldır bu sporu tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Kurtulan, “16 yıl önce ‘Damanın Kırkpınarı’ olarak küçük çapta başladığımız organizasyon şu anda uluslararası boyutlara geldi. Bu yılki şampiyona, geçen yıllardan daha farklı olarak hem akademik eğitimler, hem de seminerlerle bütünleşecek. Bu şekilde Türk Daması'nı merak eden herkes en ince noktasına kadar öğrenecek. Sporu eğlenceye çeviren ve artık neredeyse kaybettiğimiz “düşünme” yetisini canlandıran bu güzel oyunun herkese faydalı olacağına inanıyorum” dedi. 



9 ülkeden 200 sporcu

2 - 6 Eylül 2015 tarihlerinde Mustafakemalpaşa'da gerçekleştirilecek 16. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası’nda 9 farklı ülkeden yaklaşık 200 sporcu yarışacak. Müsabakaların yanı sıra organizasyon boyunca seminer ve paneller de düzenlenecek. Şampiyonanın birincisine 3 bin lira, ikincisine 2 bin lira ve üçüncüsüne bin lira ödül dağıtılacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.