Hava Durumu

Dana butuyla TBMM'ye geldi!

CHP'li vekilden ilginç protesto.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dana butuyla TBMM'ye geldi!

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ithal etin fiyatının düşmemesi için Et Balık Kurumu depolarındaki yerli üretim etlerin piyasaya sürülmediğini ileri sürdü. Öğüt yerli üretim etin piyasaya sürülmemesini meclise getirdiği dana but ile protesto etti.

Öğüt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da açıkladığı gibi, Türkiye'deki bazı müesseselerin at, eşek ve domuz eti katkılı gıdalar üretiğini söyledi.

Bu durumun bir nedeninin de etin pahalı olmasından kaynaklandığını savunan Öğüt, “Vatandaşımıza at, eşek, domuz eti yediren ve onu denetlemeyen anlayış, ne yazık ki Et ve Balık Kurumu depolarındaki etlerimizi piyasaya sürmüyor” dedi.

Ensar Öğüt, çok sayıda Et ve Balık Kurumu deposunun dolu olduğunu, bu nedenle satmak için hayvanını getiren üreticilere Temmuz ayına gün verildiğini belirtti.
Bilgi Edinme Yasası'na göre, ülke genelinde kombinaların depolarında et miktarını öğrenmek için başvuruda bulunduğunu kaydeden Öğüt, ancak kendisine yanıt olarak depolama kapasitesinin verildiğini dile getirdi.

'BİZİM ETİMİZİ MUNDAR ETMEYİN'

Öğüt, şöyle devam etti: “Bizim köylümüzün ürettiği kaliteli eti Et Balık Kurumu'nun depolarında tutuyorsunuz, vatandaşa pahalı et yediriyorsunuz. Dışarıdan getirilen ithal etin fiyatı düşmesin, ithalatçı zarar etmesin diye, Et Balık Kurumu depolarındaki yerli üretim etler piyasaya sürülmüyor. Bu sefer vatandaş at, eşek, domuz eti bulup satmaya kalkışıyor. Sayın Başbakan, müslüman ülkesinde bunlar yapılıyor. Bunlardan haberiniz var mı? Gelin lütfen bizim etimizi mundar etmeyin. Et Balık Kurumu'ndaki etlerimizi piyasaya sürün.”

Kendisine mektup yazan bir vatandaşın, kredi çekmek için talepte bulunduğunu ancak Ermenistan sınırında olduğu gerekçesiyle tarım arazisinin ipotek kabul edilmediğini anlattığını söyleyen Öğüt, “Bir yandan açılım yapıp Türkiye'yi bütünleştirmeye çalışıyorsunuz, bir yandan Ermenistan sınırındaki vatandaşın toprağını teminat kabul etmiyorsunuz” diye konuştu
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.