Hava Durumu

Darbe girişiminin ardından ilk kez Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin ardından dün ilk kez İstanbul’dan Ankara’ya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 01:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 01:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Darbe girişiminin ardından ilk kez Ankara'da
Akşam saatlerinde Ankara’ya inen Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’ndan darbe girişiminde helikopterlerin hedefinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçti. Saray çevresinde Erdoğan için yoğun güvenlik önlemi alındı.

Erdoğan, ayağının tozuyla Saray’da Ankara’da temaslarda bulunan Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ve Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etti. Erdoğan’ın darbe girişiminin ardından ilk yurtdışı konuğu olan Kvirikaşvili’yi kabulünde bazı bakanlar da yer aldı. Erdoğan, bugün saat 11.00’de Saray’da son dönemin en kritik Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına başkanlık edecek. Darbe girişiminin ele alınacağı toplantıda atılması gereken adımların yanısıra alınacak yeni tedbirler masaya yatırılacak.Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK’nın ardından da Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

Cumhurbaşkanı, Kısıklı’da yaptığı konuşmada MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından önemli bir karar açıklayacağını belirterek, şunları söylemişti:

ÖNEMLİ KARARLAR AÇIKLAYACAĞIZ

“Şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve çarşamba günü (bugün) inşallah Milli Güvenlik Kurulumuzu toplayacağız. Milli Güvenlik Kurulu’ndan sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız. Milli Güvenlik Kurulu ardından Bakanlar Kurulu toplantısıyla da önemli bir kararı açıklayacağız. Şimdi burada açıklamayacağım.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.