Hava Durumu

Daum'un hatalı kararları skora doğrudan etki etti

Türkiye Kupası’nda 2.maçını Akhisar Belediye ile oynayan Bursaspor mücadeleden 0-0’lık beraberlikle ayrılarak büyük bir avantajı kaçırdı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2014 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2014 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Daum'un hatalı kararları skora doğrudan etki etti

Yeşil Beyazlılar baskısını sıklaştırmışken Christoph Daum Fernandao’nun yerine Murat’ı sahaya sürerek ilginç bir karara imza attı. Mücadeleyi iki değişiklikle tamamlayan tecrübeli çalıştırıcı, hiçbir varlık gösteremeyen Ferhat’a 82, Kazım’a da 90 dakika sabretti.

Bursaspor, Türkiye Kupası A Grubu 2. maçında Akhisar Belediye ile 0-0 berabere kaldı. Maç orta saha mücadelesi şeklinde başladı. İki takım da pozisyon bulmakta zorluk çekerken, Yeşil Beyazlılar’ın ilk tehlikeli atağı 31.dakikada geldi. Fernandao şık bir hareketin ardından ceza sahası dışından şutunu attı ancak meşin yuvarlak auta çıktı. Karşılaşmanın 38.dakikasında Yeşil Beyazlılar hızlı hücumla gol ararken, Belluschi’nin şutunda top üstten auta çıktı. İlerleyen dakikalarda Bursaspor baskısını sıklaştırırken, pozisyona giremedi ve devre 0-0 sona erdi. Maçın ikinci devresine Akhisar iyi başlarken, 51.dakikada Yeşil Beyazlılar Kazım ile önemli bir pozisyondan faydalanamadı.

VARLIK GÖSTEREMEDİ

Karşılaşmanın 57.dakikasında Serdar mükemmel hareketlerin ardından pasını Ferhat’a bıraktı. Ferhat Kiraz’ın yerden ortasında Sestak dokunamadı, Kazım da müsait pozisyonda topu auta attı. 3 dakika sonra bu sefer Ferhat’ın vuruşunda meşin yuvarlak yine dışarı çıktı. 63’te Belluschi topu ceza sahası içindeki Fernandao'ya aktardı ancak Brezilyalı topu kontrol edemedi. 70.dakikada Kenan’ın ortasında Bruno topu elle ağlara gönderdi ve maçın hakemi golü saymadı. 78’de kullanılan kornerde Serdar Aziz arka direkte topla buluştu ve vuruşunda top üstten auta gitti. İlerleyen dakikalarda her iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı ve mücadele 0-0 sona erdi.

Yine beraberlik

Bursaspor ile Akhisar Belediye arasında oynanan 4. maç da beraberlikle sona erdi. İki ekip geçen sezon ilk maçlarını oynarken, bu karşılaşmalar 2-2 ve 1-1’lik skorlarla sona erdi. Bu sezonun ilk yarısında oynanan mücadele ise 0-0 sona ermişti. Bursaspor ve Akhisar Türkiye Kupası’nda ilk defa karşı karşıya gelirken bu mücadele de 0-0’lık skorla sona erdi.

Seri 10’a çıktı

Bursaspor’un yenilmezlik serisi 10 maça çıktı. Yeşil Beyazlılar en son 9 Kasım 2013’te Sivasspor’a 2-1 mağlup olurken, bundan sonra ligde 6, kupada da 4 karşılaşmaya çıktı. Yeşil Beyazlılar bu mücadelelerden 5 galibiyet, 5 de beraberlik elde etti.

Oğuz Han’dan ilk

Bursaspor’un sezon arasında Danimarka’nın Nordsjaelland takımından transfer olan Oğuz Han Aynaoğlu, Yeşil Beyazlı formayı ilk kez resmi bir maçta giydi. Genç kanat oyuncusu 82.dakikada Ferhat Kiraz’ın yerine oyuna dahil oldu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.