Hava Durumu

Davutkadı mahalle konağı hizmete açıldı

Yıldırım Belediyesi, mahalle konaklarının bir yenisini Davutkadı Mahallesi'ne kazandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2017 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Davutkadı mahalle konağı hizmete açıldı

Modern ve çok amaçlı kullanıma sahip merkezlerle mahallelere değer kazandıran Yıldırım Belediyesi; bünyesinde muhtarlık ofisi,engelli polikliniği ve aile sağlığı merkezi bulunan 315 metrekare inşaat kullanım alanına sahip Davutkadı Mahalle Konağı'nı hizmete açtı.

Davutkadı Mahallesi'ne kazandırılan Mahalle Konağı'na bölge sakinlerinin taleplerine göre fonksiyon kazandırıldığını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Konaklarımızın bünyesinde muhtarlığımızın yanı sıra insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak hizmet birimlerimiz bulunuyor. Böylece bir taraftan insanlarımızın hizmetlere daha kolay erişimini sağlarken, diğer taraftan da medeniyetimizin temeli olan mahalle kültürü ve komşuluk ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Mahalle konaklarımızda vatandaşlarımıza sunduğumuz eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerle 'İdeal Şehir Yıldırım' hedefine hızla ulaşacağız.Burasını planlarken de bölge sakinlerimize öncelikli ihtiyaçlarını sorduk. Bölgede aile sağlığı merkezi bulunmadığını söyleyerek bu doğrultuda istekte bulundular. Bizde bu çerçevede mahalle konağımıza Aile Sağlığı Merkezi ve engelli polikliniğinin bulunduğu sağlık hizmetlerinin verileceği bir fonksiyon kazandırdık" dedi.

Geçmişin mirasını geleceğe taşıyacak bir dönüşüm hamlesi başlattıklarını ifade eden Başkan Edebali, "Tarihi ve kadim şehirde bulunması gereken tüm özellikleri bünyesinde barından Yıldırım, 700 yıllık kadim şehir son 50 yıldır plansız ve çarpık yapılaşmaya kurban edilmiş. Bu zararı telafi ederek 700 yıllık tarihi gün yüzüne çıkarırken aynı zamanda geleceğin modern, güvenli şehrini inşa edecek bir dönüşümü hayata geçiriyoruz. Davutkadı kentsel dönüşüm alanımız var. Yine bu bölgemizde 82dönüm alanın imar düzenini değiştirdik. Şuyurlandırma çalışmaları tamamlandığında dönüşüm çalışmaları başlayacak. Türkiye'nin en kapsamlı dönüşüm hamlesi ile Yıldırım hak ettiği değeri bulacak ve Türkiye'nin göz bebeği haline gelecek" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin temel referansının belediyecilik hizmetleri olduğunu aktaran AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, "Hamdolsun ki milletimiz, bizim bu hizmetlerimizi hiç bir zaman karşılıksız bırakmadı. Bize desteğini arttırarak devam ettirdi. Milletimizin desteği arttıkça bizim hizmetlerimiz de artarak devam ediyor. Yine önümüzde kritik bir referandum süreci var. Milletimiz yine kendi iradesi için, hizmetlerin artarak devam etmesi için 'evet' diyecektir" diye konuştu.

Yıldırım'ın, Osmanlı'ya cihan devleti yolunu açan önemli bir coğrafya olduğunu söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Yıldırım değişiyor, güzelleşiyor. Bunun öncü işaretlerini alıyoruz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde çıkarılan kentsel dönüşüm yasasını hayata geçirmeyi kendisine görev edinen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek için Ankara'da yoğun bir çaba sarf ediyor. Adeta bakanlıkların kapsında yatıyor. Yıldırımlılar, böyle çalışkan, enerjisi bitmeyen ve kendisine adeta Yıldırım'a vakfeden bir başkana sahip oldukları için çok şanslılar. Biz de bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Başkanımızın yanında olacağız, Yıldırım'ın yanında olacağız. Yeni Yıldırım'ı hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.

Yıldırım'da hayata geçirilen yatırımlarla ilçenin çehresinin değiştiğini dile getiren Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da "Hizmetin vatandaşın ayağına gittiği yatırımlarla devlet ile arasındaki mesafe her geçen gün kısalıyor. İlçemize kazandırdıklarından ve bu mesafeyi her geçen gün kısaltan Yıldırım Belediyesi'ne ve Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen mahalle konağı hizmete açıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.