Hava Durumu

Davutoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar: "Ben Demirtaş ile görüşürken..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sivil toplum kuruluşlarıyla terör buluşmasına önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2015 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2015 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Davutoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar: "Ben Demirtaş ile görüşürken..."
İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"OPERASYONA DEĞER MİYDİ DEDİLER..."

Bütün acılara aynı prensiple yaklaşıyoruz. Barıştan bahsedenler Ceylanpınar'da iki polisimiz şehit edilmişken herhangi bir kınamada bulunmadı. Bazı aydınlar iki polisiçin böyle bir operasyona değer miydi dediler. Biz toplumun vicdanını temsil etmeye devam edeceğiz.  Ortak aklımız bize şunu söylüyor: etrafımızda ateş çemberi varken ortak aklımız bize silahları bırakmamızı söylüyor. Ortak akıl bakımında bakıldığında terörün arkasında ortak akılı yok salan bir zihniyet var.

"İLK MÜLTECİLER DEAŞ'TAN KAÇARAK GELMEDİ"

Çok efsaneleştirilmesi anlamında söylüyorum, Rojova, Kobani'de PKK'nın olduğu yerde başka bir Kürt hareketinin olmasına dahi izin vermediler. İlk mülteciler DEAŞ'tan kaçarak gelmedi, oradaki baskılardan kaçarak geldi. Bunu da Irak Kürt bölgesi yöneticilerine sorunuz. Mesele Kürt sorunu değil. Sadece ben bilirim diye, aynı 12 Eylül’de Türkler için en iyisini ben bilirim diyen paralelliktir.

"ŞİMDİ BİZİ SUÇLUYORLAR"

TBMM'ye büyük zafer psikolojisi içinde 80 vekil gönderdikten sonra, bu 80 vekilin dönüp Kandil’e doğru, artık silahları indirin, tehditlerinize son verin deme kararlılığını gösterebildiler mi? Şimdi bize çatışmasızlığı sona erdirmekle bizi suçluyorlar, hala bugün.

"DİKKAT ÇEKİCİ... DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞÜRKEN"

15 Temmuz, ben Demirtaş ile görüşürken, aynı saatlerde dikkat çekici, KCK sözde halk savaşını başlatma talimatını verdi. 19 Temmuz, Suruç’tan bir gün önce Cemil Bayıkaçıklama yaptı. "silahlanın ve halk savaşına hazır olun" diye. Kim adına, hangi savaşı başlatıyorsunuz? Size kim talimat verdi? Nereden talimat aldınız? Şimdi herkesin bu ortak akıl üretme anlamında, son 13 yıl içinde aldığımız mesafelere tekrar tekrar bakmasını rica ediyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.