Hava Durumu

Davutoğlu'ndan kısmi kapanma tepkisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kısmi kapanma kararlarına "Günü değil, canı kurtarın!" ifadeleriyle tepki gösteren Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, alınması gereken 4 hayati tedbiri sıralayarak "Sakın ha kaynak yok demeyin! 3-5 müteahhite peşkeş çektiğiniz, bir gecede merkez bankası başkanını değiştirerek hazineye yüklediğiniz miktarlar karşısında bu destekler devede kulaktır!" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2021 00:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2021 00:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Davutoğlu'ndan kısmi kapanma tepkisi!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın açıkladığı kısmi kapanma kararlarına "Günü değil, canı kurtarın!" tepkisini gösterdi.

Sosyal medya hesabından yeni kararlara ilişkin paylaşımda bulunan Davutoğlu, "Yanlışlarınızın faturasını vatandaşa kesmeyin! Almak zorunda kalacağınız kapsamlı kapanma kararını gecikmeden alın" diyerek, şu 4 tedbirin hayata geçirilmesi için çağrıda bulundu:

*Esnafımızın kira ve tüm faturaları devlet tarafından karşılanmalı, 5000 TL'den az olmamak üzere ciro kaybı desteği verilmelidir.

*Hasat dönemine giren çiftçilerimize özel bir uygulama yapılmalı; ayrıca mazot, gübre ve yem ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalıdır.

*İşçilerimiz için kısa çalışma ödeneği derhal tekrar başlatılmalıdır.

*İşsizlere ve sosyal yardıma muhtaç kesimlere açlık sınırı olan 2736 TL'den az olmamak üzere hane başı yardım yapılmalıdır.

"BU TEDBİRLER LÜTUF DEĞİLDİR"

Davutoğlu, açıklamasını "Bu tedbirler lütuf değildir. Sakın ha kaynak yok demeyin! 3-5 müteahhite peşkeş çektiğiniz, bir gecede merkez bankası başkanını değiştirerek hazineye yüklediğiniz miktarlar karşısında bu destekler devede kulaktır!" ifadeleriyle tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.