Hava Durumu

Dayımın oğlu seçmenine ihanet etti

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın Ak Parti’ye geçişini değerlendiren kuzeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, "Dayımın oğlu AKP karşıtı olan seçmeni aldatmıştır. Dayımın oğlu değil isterse kardeşim olsun, Yalova seçmenine Yakup Koçal ihanet etmiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2013 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2013 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dayımın oğlu seçmenine ihanet etti

Gazipaşa Caddesi üzerinde bir restoranda dün gece basın toplantısı düzenleyen eski bakanlardan Yaşar Okuyan, 2009 yılında Demokrat Parti’den seçildikten sonra geçen yıl bağımsız olan kuzeni Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın Ak Parti’ye geçmesini ağır bir dille eleştirdi.

Yalova seçmeninin bir bölümünün Yakup Koçal’ı şahsen sevdiği için ona oy verdiğini belirten Okuyan, "Bugün de onu seven, beğenen bir grup insan o nereye giderse gitsin ona oy verir. Ama önemli bir grup, onun kazanmasını sağlayan grup CHP’li, MHP’li olmasına rağmen sırf AKP karşıtlığından ona oy verdi. O yerel seçimleri hatırlayın. Seçmen birçok ilçede partilerin genel merkezlerinin dışında yerel bir inisiyatif ortaya koydu. Ben de kendisine ’AKP kazanmasın’ diye destek veren biriydim. Yalova seçmeninin bir kısmı ‘AKP gitsin, benim partim kazanamayacaksa AKP’ye alternatif olan Yakup Koçal’a oy vereyim’ diye düşündü" dedi.

KUL HAKKI VAR

Yaşar Okuyan, üzüldüğü ve itiraz ettiği noktanın Koçal’ın Yalova halkı ve seçmenine ihaneti olduğunu belirterek, " Yakup efendiye şunu hatırlatayım; bizim dinimizde kul hakkı diye bir şey var. Gıybet de bir kul hakkıdır, söz verip sözünü yerine getirmemek de kul hakkıdır. Siyasetçinin kul hakkı yok mu? Ben diyorum ki, ’Beni seçin, ben bunları yapacağım’, yapmadınız ve tam tersini yaptınız. Bu kul hakkı değil mi? Bu ömür kısadır. Mevlam kimin hangi saatte vaadini dolduracağı belli olmaz. AKP’ye hidayete ereceksin diye geçmişsen oradan da hidayet kapısı açık olmaz. Sen Yalova seçmenini aldattın. AKP kazanmasın diye sana oy veren seçmenlerinin kul hakkı senin boynunda. Onlarla helalleşmesi lazım. Siyasette ‘ben yanlış yaptım’ diyene siz rastladınız mı?" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.