Hava Durumu

''Değişim karşısında çok inatçıyız''

1973 yılında kurulan rock müziğin efsane gruplarından AC/DC, 6 yılın ardından bugün yeni albümle geri döndü. "Power Up" adlı albümde 12 şarkı var.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2020 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2020 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
''Değişim karşısında çok inatçıyız''

1973 yılında kurulan dünya Rock müziği sahnesinin efsane gruplarından AC/DC, 6 yılın ardından yeni albümle geri döndü. "Power Up" adlı albümde 12 şarkı var. Dört yıl önce 88 konserlik Rock Or Bust turnesini Philadelphia'daki Wells Fargo Center'da verdikleri konserle tamamlayan AC/DC'nin geleceği biraz kasvetli görünüyordu. Grubun vokalisti Brian Johnson, doktorların turneyi bırakması uyarısı almasından sonra son 23 konserde yerini Axl Rose'a bıraktı. Nitekim doktorlar, turneyi bırakmaması durumunda işitme kaybı riskiyle karşılacağını söyledi.

Gitarist Malcolm Young emekli olmuş ve demans ile verdiği savaşın son sancılarını yaşıyordu. Davulcu Phil Rudd ise ölümle tehdit suçlamasıyla Yeni Zelanda'da ev hapsinde idi. Bu yüzden grubun kurucu üyesi Angus Young, Wells Fargo Center'da "For Those About to Rock (We Salute You)" şarkısının son akorunu bastığında AC/DC'nin konserlerinin de, kayıtlarının da artık bittiğini düşündü. Belki plak şirketi bir toplama albüm önerebilirdi ama Young, "Başka bir albüm görmedim" diye düşündü. Florida, Sarasota'daki evinde, Johnson zorunlu bir emeklilikle yüzleştiğinde aynı derecede umutsuz hissediyordu. Johnson o günlerine dair, "Orası oldukça yalnız bir yerdi. 37 yıldır birlikte olduğunuz iş arkadaşlarınızdan oluşan aileniz aniden gitti ve yapacak hiçbir şeyiniz kalmadı" diye anlatıyor.

"Birkaç ay boyunca kafamı bir şişe viskiye gömdüm. Epey işe yaradı!"

Ancak son dört yılda Young grubu yavaş yavaş ve titiz bir şekilde bir araya getirdi. Johnson bile, işitme duyusunu geri kazanacak öncü ve gizli çalışmalar yaparak gruba geri dönebildi. Sonuç mu? 6 yıl sonra yayımlanan grubun zamana karşı test edilmiş, onaylanmış formülünden ne sapan ne de onu incelten 17'nci stüdyo albümü: Power Up.

Young albüm hakkında, "Her zaman çaldığımız gibi çaldık. Yolumuzdan da sapmayız" diyor:

"Belki inatçı olduğumuz içindir ama The Stones'u dinlemek istediğimde The Stones'un caz grubu olmaya çalışmasına ihtiyacım yok. En iyi yaptığımız şeye sadık kaldık. Her zaman gücümüzün zayıflığımız olmadığını gördük."

AC/DC gitaristi Malcolm Young 64 yaşında hayatını kaybetti

AC/DC solisti Johnson'ın duyma kaybı, turneyi iptal ettirdi

AC/DC davulcusu Phil Rudd'ın davası düştü

'Şarkılar arşivlerden çıktı'

Albüm, 2017'de geçirdiği ağır demansın ardından yaşamını yitiren Malcolm Young'a adandı ve 1975'te yayımlanan ilk albümleri High Voltage'da bu yana her AC/DC parçasında olduğu gibi, her parçada ortak şarkı sözü yazarı olarak belirtildi. Albüm kayıtları için Angus Young, kardeşi ile 2008'deki Black Ice albümü hazırlıklarında oluşturdukları arşive geri döndü. 2000 yılında yayımladıkları Stiff Upper Lip albümü ile Black Ice arasında uzunca ara verdiklerini ifade eden Young arşivlerini, "Bu sebeple Malcolm ile birlikte AC/DC için şarkı fikirleri üzerinde birlikte çalıştığımız uzun yıllarımız oldu" sözleriyle anlatıyor.

O kadar çok şarkı yazmışlardı ki Black Ice'a girecek parçaları seçmeye sıra geldiğinde bir CD'yi dahi tamamlayamamışlardı. Bu demolara geri döndüğünde Young, kendi deyimiyle "oldukça iyi, sağlam bir şarkı koleksiyonu" keşfetti. Bazıları tamamlanmıştı, bazılarının ise detaylandırılması gerekiyordu. Fakat Young tamamlanmış "güçlü bir şarkı yığınına" sahip olduğunda, başka bir sorunla karşı karşıya kaldı: Solisti bir kenara, bir grubu bile yoktu.

Johnson AC/DC'ye, vokalist Bon Scott'ın 1980'de alkol zehirlenmesi sonucu ölümünün ardından katılmıştı. Johson'ın grupla kaydettiği ilk albümü (Scott'a ithaf edildi) Back In Black müzik tarihin en çok satan albümlerinden biri oldu ve dünya çapında 50 milyondan fazla sattı. Ancak ne var ki Johnson, Rock Or Bust turunun ortasında işitme güçlüğü çekmeye başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.