Hava Durumu

Deprem verileri tek yerde toplanıyor

Başbakanlık AFAD ile TÜBİTAK ULAKBİM ortaklığıyla yürütülen çalışmayla, ülke genelinde deprem gözlemi yapan 920 istasyondan elde edilecek ölçümler Türkiye Deprem Veri Merkezi'nde toplanacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2013 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2013 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Deprem verileri tek yerde toplanıyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile TÜBİTAK ULAKBİM ortaklığıyla, ülke genelinde deprem gözlemi yapan 920 istasyondan elde edilecek ölçümler, Türkiye Deprem Veri Merkezi'nde toplanacak.

Çalışmayla, araştırmacıların verilere ulaşması kolaylaşırken, depremlerle ilgili tek değer açıklanması da mümkün olacak.

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, AA muhabirine, Türkiye'de AFAD ile Kandilli Rasathanesinin yanı sıra belediyeler ve üniversitelerin yerel ölçekte deprem gözlemi yaptığını söyledi.

Şu anda 4,5 ve üstü büyüklükteki depremlerde Kandilli Rasathanesi ile ortak çalışma sonucu tek değer açıkladıklarını hatırlatan Nurlu, "Açıklanan deprem büyüklükleri, hesaplama yöntemlerinden dolayı farklılıklar gösterebiliyor.

Şu anda belki onu gerçekleştiremiyoruz ama çalışmamızın nihai hedefi, depremlerle ilgili tek değer açıklamak. Ayrıca veriye güvenli ve hızlı ulaşmak" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.