Hava Durumu

Ders kitabı suç delili oldu

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili yapılan aramalarda hangi kitaplara ne gerekçelerle el konulduğunu sordu.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ders kitabı suç delili oldu

Dibek, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Gezi Park eylemlerine destek verdikleri için “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda yasal kitaba da el konulduğunun ortaya çıktığını belirterek şöyle dedi:
“Polisin şüpheli iletişim fakültesi mezunu Can Deliduman’ın evinde yaptığı aramada ‘İletişim ve Emperyalizm Türkiye’de Telekomünikasyonun Ekonomi–Politiği’ isimli kitaba da suç delili olarak el konulmuştur. Söz konusu kitap Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Başaran'nın akademik bir çalışması olup, birçok iletişim fakültesinde ders kitabı olarak okutulmaktadır.”

Dibek, İçişleri Bakanı’na, “İletişim fakültelerinde ders kitabı olarak okutulan ve bir iletişim doçenti hocanın yazdığı kitap hangi kriterlere göre suç delili olmuştur?Herhangi bir kitabın suç delili olarak kabul edilmesinin kriteri nedir? Aramayı yapan polislerin ‘uygun’ görmediği kitaplar mı suç delili olarak kabul edilmektedir? Gezi Parkı eylemleri ile ilgili yapılan diğer aramalarda hangi kitaplara ne gerekçelerle el konulmuştur?” sorularını yöneltti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.