Hava Durumu

Dershanelerin yerini onlar alacak

Ankara’da eğitim koçluğu hizmeti veren Dahi Eğitim ve Danışmanlık Merkez sorumlusu Abdullah Demir, dershanelerin kapatılması ile yeni öğrencilerin ve ailelerin eğitim koçluğuna yöneleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2014 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2014 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dershanelerin yerini onlar alacak

Öğrencilere ders değil koçluk hizmeti verdiklerini ifade eden Dahi Eğitim ve Danışmanlık Merkez sorumlusu Abdullah Demir, öğrencinin mesleki eğilimini belirleyip çıkan sonuca göre okul ve aileyi yönlendirdiklerini ifade etti. Dershanelerin kapatılması ile danışmanlık hizmetinin eğitim koçları tarafından yürütüleceğinin altını çizen Abdullah Demir, eğitim merkezlerine gelen öğrencinin derslerinin kötü olup olmasına bakmadıklarını, her öğrencinin özel olduğunu belirtti.

ÖĞRENCİNİN NEYE İHTİYACI VAR

“Konuşma bozukluğu yaşayandan zihinsel engelli çocuğa kadar her kesime hizmet verme çalışıyoruz” diyen Demir, amaçlarının öğrencinin kendi yeteneklerini fark etmesini sağlamak olduğunu kaydetti. Eğitim kadrolarında, rehberlik, psikolojik danışman ve eğitim koçu yer aldığını belirten Demir, öğrencinin merkezlerine gelmesi ile öğrencinin hangi derse ne kadar ihtiyacının olduğunu belirlemeye çalıştıklarını vurguladı.

DÜZEYE GÖRE DERS

Öğrencinin öğrenme düzeyine göre ders programı düzenlediklerini söyleyen Demir, “Çocuğun kişilik ve ruhsal sıkıntıları var mı, ailesi ve arkadaşları ile ilişkisi nasıl bunlara çok önem veriyoruz. Çünkü bu unsurlar öğrencinin ders başarısını etkiliyor” diye konuştu. Çocukların geniş aile modelinde rehberlik hizmeti aldığını ancak bu olanağın artık kalmadığına dikkat çeken Demir, aile ve çocukların rehberlik hizmetini dışarıdan almak zorunda kaldıklarını bildirdi.

İHTİYACA GÖRE EĞİTİM

Maliye Bakanlığı’na bağlı çalıştıklarının altını çizen Demir, dershanelerin kapatılması ile yeni modanın koçluk olacağını dikkat çekti. Okulların eğitim koçlarına ihtiyaç duyacağını dile getiren Demir şöyle konuştu: “Okullarda koçluk hizmeti vermek için bazı kolejlerle çalışma yapacağız. Biz öğrencinin neye ihtiyacı olduğunu belirleyip öğretmenin öğrenciye ihtiyacı doğrultusunda eğitim vermesini sağlıyoruz. Aileye verdiğimiz rehberlik hizmeti ile de çocuğuna nasıl yaklaşması gerektiği konusunda tavsiyede bulunuyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.