Hava Durumu

Dersimi aldım

Bursaspor'da yönetimin yolları ayırma kararı aldığı Teknik Direktör Hikmet Karaman, taraftarın protestosunda haklı olduğunu belirterek, "Buradan ders çıkarmak gerekir. Biz kendi payımıza düşen dersi çıkardık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2013 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2013 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dersimi aldım

Bursaspor'un UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turu rövanşında Vojvodina'ya yenilerek tura veda etmesi ardından yönetim, teknik direktör Hikmet Karaman'la yola devam etmeme kararı aldı. Karaman, ortada turu geçememenin sıkıntısının olduğunu ve bir başarısızlık olduğunu anlatırken, "Camiaya söz vermiştim. Turu atlayamayınca da maçtan sonra sorumluluğu üstlendim. Camiaya, takıma zarar verici konuşma yapmak şu an son derece yanlış. Bazı hadiselerin dedikodularla değil de benim ve yönetimin ağzından duyulmasında da fayda var. Taraftar transferlerden memnun değil. Futbolcular çok kariyerli olmalarına rağmen fizik ve kondisyon olarak zamana ihtiyaçları var" dedi.

"ORTADA BİR YANLIŞ VAR"

Taraftarın protestosunda haklı olduğunu anlatan Karaman, DHA muhabirine şunları söyledi:

"Transferi teknik direktörmü yaptı, yoksa yapmadı mı? Birinde kendimi savunacağım, diğerinde yönetimi suçlayacağım. Ortada bir yanlış var, bu bir gerçek. Taraftar protestosunda bana da yönetime de haklı. Bence buradan ders çıkarmak gerekiyor. Biz kendi payımıza düşen dersi çıkardık. Bu ders belki de kampta yaşanılanlardan sonra bırakıp gelmekti, ama bunu yapmak istemedik."

"BENİMLE KONUŞULACAKTI"

Karaman, yönetimin kendisiyle bu konuyu konuşması gerektiğini ifade ederken, "Ben onlara; 'Taraftara söz verdik, sözümüzde duramadık, siz yeni yapılanmaya gidin' derdim. Bu kararı alıp, bizi suçlu olarak gösteriyorsanız yukarıda Allah var. Ben de, onlar da eve gidip yastığa başını koyunca gerçeklerle başbaşa kalacaklar. Camiaya söz söylettirmek istemiyoruz. Ama mutlaka yönetenler gerçeğin ne olduğunu biliyorlar. Umarım bundan sonra hatayı başka yerde aramadan takımın başarısına katkı yaparlar" diye konuştu.

"TAZMİNATIMIZ YOK"

Sözleşmesinde tazminat maddesi olmadığını, bu konuda bazı dedikodular duyduğunu anlatan Hikmet Karaman, şöyle devam etti:

"Tazminatımız yok. Başarı primi, peşinat almadık. Kulübe ekonomik anlamda zarar vermedik. Güvene dayalı sözleşme yaptık. Sözleşmemiz sadece bir kağıt parçasıydı. Kulübü ekonomik sıkıntıya sokacak en ufak bir şey yoktu. Böyle bir kararı açıkçası beklemiyordum. 'Biz bırakalım, size de yardımcı olalım, takımın nelere ihtiyacı var söyleyelim' derdik. Bir santrafor alabilsek ilk maçta farklı olurdu. Bu takımın iyi bir santrafora ihtiyacı var. O bölgede adam yok. Bu geçen seneden beri biliniyor. Ben gittikten sonra transfer olacaksa bu işte bir yanlışlık var."

Karaman, "Eğer Semih'i alırsak Enes, Okan gibi gençlerimizin önünü kaparız. Alacaksak tabanca gibi birisini alalım" sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle dedi:

"Başkanımızla konuştuk. Semih'in çok pahalı olduğunu söyledi. Ben de, 'Şu maçı oynayalım öyle durumu görelim o zaman' dedim. O an başka bir açıklama yapsam Pinto'ya, Enes'e, Okan'a, Sestak'a karşı güvensiz olduğumuzu ortaya koymuş olurduk. İlk maçı oynadık, durumu görüp geldik. Santrafor almamız gerektiğini tekrar söyledim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.