Hava Durumu

Dev call center operasyonu: 300 kişi gözaltında

İstanbul'da, kurdukları call center ofisleriyle milyonlarca liralık vurgun yapan aralarında ofisleri kuran şirket sahiplerinin de bulunduğu 300'ün üzerinde kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dev call center operasyonu: 300 kişi gözaltında

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, call center ofisleri üzerinden çok sayıda kişinin dolandırıldığı şikayetlerini aldı. Ekipler uzun soluklu teknik ve fiziki takip yürüttü.

Call Center ofislerinde kurulan dolandırıcılık ağında, vatandaşlara mesaj gönderilerek, banka hesapları aktifleştirme bahanesiyle şifrelerinin alındığı ve hesaplarının boşaltıldığı belirlendi. Ayrıca, vatandaşlar aranarak düzenlenen kampanyalarda hediye kazandıkları, hediyenin teslim edilmesi için ödeme yapmaları gerektiği bu yolla da vurgun boyutunu genişlettikleri belirlendi.

Ekipler önceki gün harekete geçti. İstanbul'da çok sayıda adrese düzenlenen operasyonda aralarında call center ofislerini kuran şirket sahiplerinin de bulunduğu 300'ün üzerinde kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin milyonlarca liralık vurgun yaptığı iddia edildi. 300'ün üzerinde kişi Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınırken, operasyonun genişleyeceği ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

GÜNLÜK KAZANÇ 2 MİLYON TL

Gayrettepe’de bulunan ekiplerin dün yaptığı operasyonun büyüyebileceği kaydediliyor.

Anılan operasyonun, daha çok, haksız kazanç elde etmek için oluşturulan merkezlere yönelik olduğu değerlendiriliyor. Anılan yerlerde, günlük 2 milyon TL seviyesinde haksız kazanç elde edildiği kaydeliyor.

SUÇ DUYURUSU YAPILMIŞTI

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, konu ile ilgili dernek olarak geçtiğimiz yıl savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Kişilerin, vatandaşlık numarası, telefon numaralarını, adres bilgilerini elde eden kişilerin çeşitli dolandırıcılık işlemi yaptığını aktaran Ağaoğlu, savcılığa yaptıkları suç duyurusu sonrası Emniyet’in ilgili birimleri ile de bilgi ve belgeleri paylaştıklarını kaydetti.

Çok sayıda kişinin mağdur edildiğine işaret eden Ağaoğlu, milyonlarca kişinin kişisel bilgilerinin başkalarına pazarlandığını da kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.