Hava Durumu

Deve katliamına atlar da dahil oldu!

Binlerce devenin öldürülmesine karar verilen Avusturalya'da operasyon başladı. Keskin nişancılar tarafından yürütülen operasyona vahşi atlar da dahil edildi. Tepki çeken operasyon sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de öldürülmesi planlanan binlerce deveyle ilgili çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2020 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2020 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Deve katliamına atlar da dahil oldu!

Güney Avustralya'da 10 binden fazla deve çok fazla su içmelerini engellemek için helikopterden vurularak öldürüleceği açıklanmıştı.

BBC'de yer alan habere göre binlerce deve öldürüldü ve katliama bazı atlar da dahil edildi.

Develerin öldürülmesine sosyal medya kullanıcılarından çok sert tepki geldi.

Koalalar ve kangurular için gösterilen hassasiyet karşısında 10 binden fazla devenin öldürülmesi kararı eleştirildi.

Ülke genelindeki toplam sayısının 1,2 milyon olduğu tahmin edilen deve sayısını kontrol altına almak için yürütülecek operasyonunun beş gün sürmesi planlanıyor.

Develer Avustralya'ya 19. yüzyılda Hindistan, Afganistan ve Orta Doğu'dan İngiliz yerleşimciler tarafından getirildi.

2 milyon kedi öldürme planı

Geçtiğimiz yıl Avustralya hükümetinin ülkedeki yerel türleri yok eden vahşi kedileri öldürmek için zehirli sosis kullanacağı açıklanmıştı. Ülke 2020'ye kadar 2 milyon kediyi öldürme sözü vermişti.

ÖMER ÇELİK SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÇAĞRIDA BULUNDU

Avustralya'da aşırı kuraklık nedeniyle öldürülmesi planlanan binlerce deveyle ilgili çağrıda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Avusturalya hükümetine farklı bir çözüm bulmalarının gerektiğine dair çağrımızı dile getiriyoruz" dedi.

Çelik'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

"Avustralya'da rekor düzeydeki hava sıcaklığı nedeniyle çıkan ve süregelen kuraklıkla birlikte 4 aydır devam eden büyük yangından ve yaşanan kayıplardan derin üzüntü duyuyoruz.

Yangın sebebiyle oluşan kayıpların acısını paylaşıyor; felakette hayatını kaybedenler nedeniyle başsağlığı diliyoruz. Yaşamını yitiren 1.25 milyar hayvandan ve yok olan 8 milyon hektar ormandan ötürü üzüntülerimizi iletiyoruz.

Çeşitli sebeplerle aşırı çoğaldığı ve su sorunu yaşandığı gerekçesiyle 10 bin kadar devenin vurularak öldürüleceği haberini endişeyle karşılıyoruz. Avusturalya hükûmetine farklı bir çözüm bulmalarının gerektiğine dair çağrımızı dile getiriyoruz.

Avusturalya develeri öldürmek için kullanacağı kaynakları, farklı yöntemler bularak, yaşatmak için kullanabilir. Yangından dolayı insanlar hayatını kaybetti, hayvan ve bitki canlılar yok oldu. Bu acıya, develeri öldürmek gibi acımasız bir eylemi eklemek son derece yanlış olur.

İnsanın doğaya her radikal müdahalesi büyük acıların yaşanmasına yol açıyor. Küresel ısınma nedeniyle 50 yıl sonra Avusturalya kıtasında kış ayının tamamen son bulacağına dair araştırmalar son derece kaygı verici.

Binlerce deveyi öldürerek doğanın dengesine kavuşacağını ve su kaynaklarının korunacağını ummak, insani bir yaklaşım olmaz. Doğayı da korumaz. Farklı ve insani çözümler bulunması mümkündür. İnsana yakışan çözümler, gelecek nesillere bırakılacak doğal mirası da korur.

İnsan, toprak, hava, su, hayvanlar, bitkiler aynı dünyada kader arkadaşlarıdır. Kaderleri birbirine bağlıdır. Birinin kaderi diğerinden ayrılmaz. Hayvana ve doğaya şiddet yoluyla insani bir yaşam elde edilemez... Bu dünyada kader arkadaşlarımızla kaderimiz birdir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.