Hava Durumu

Devlet el verdi,cinsiyetini değiştirdi

Kendisi çalışmadığı için 5 saat süren cinsiyet değiştirme ameliyatı SGK'lı babası üzerinden yapılan 25 yaşındaki F.Y., "Bundan sonra güzel bir kızla evlenip, yaşamıma devam edeceğim. Destek olan aileme teşekkürler" dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2013 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2013 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Devlet el verdi,cinsiyetini değiştirdi

Edirne'deki yaklaşık 3 buçuk yıldır cinsiyet değişikliği için tedavi gören 25 yaşındaki F.Y., masraflarını SGK'nın karşıladığı son operasyonla erkek oldu. Kendisini çocukluktan beri erkek olarak hissettiğini söyleyen genç, "Şimdi tek hayalim güzel bir kızla evlenmek" dedi.

Sıra dışı operasyon, Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi hastanesinde gerçekleşti. Doğduğu günden bu yana kendisini erkek olarak hissettiğini söyleyen F.Y., Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hüsamettin Top ve ekibinin geçen hafta gerçekleştirdiği ameliyatla erkekliğe adım attı. Doç. Dr. Top, , yüzde yüz başarı sağladıkları ameliyatın 5 saat sürdüğünü söyledi. Top, "Bu tür hastalar genital organ ameliyat safhasına gelmeden önce, psikolojik ve hormonal tedavi görüyor, mahkemeden 'cinsiyet değiştirmesi uygundur' kararı alıyor. Bize hasta tüm bu safhalardan sonra geldi. Uyluğundan aldığımız deriyi şekillendirerek cinsel organ yaptık. Şu anda sorunsuz bir şekilde hastayı takip ediyoruz. Daha sonra ufak bir takım tıbbi müdahale yapılacak. Yüzde 100 başarı sağladık. Bundan sonra yaşamına erkek olarak devam edecek" dedi.

MAHKEMEDEN İZİN ŞART
Aynı hastanın bir yıl önce göğüslerini aldıklarını, yine başka bir merkezde kadınlık iç üreme organlarını aldırdığını vurgulayan Top, Trakya Üniversitesi'nde ilk kez böyle bir ameliyat yapıldığını belirterek, "Bu tür ameliyatlar Türkiye'de yaygın değil. Birçok kişi F.Y.'nin ameliyatından sonra cinsiyet değişikliği için bizlere başvurmaya başladı. Sırada bekleyen hastalarımız var. Randevu için gün istemeye başladılar. Cinsiyet değiştirme ameliyatlarının yeni merkezi artık Edirne. Bu konuda iddialıyız. Bu ameliyatlarda hastalar sosyal güvencelerini kullanabiliyorlar. SGK bu ameliyatların masrafını karşılıyor. Burada yalnızca mahkemenin 'cinsiyet değiştirmesi uygundur' kararı vermesi yeterli" diye konuştu.

3.5 YIL TEDAVİ GÖRDÜ
Kendisi çalışmadığı için SGK'lı babası üzerinden ameliyat masrafları karşılanan F.Y. ise operasyonun ardından son derece mutlu olduğunu söyledi. Kız olarak dünyaya geldiğini ama kendini hep erkek olarak gördüğünü, yaşamını da buna göre sürdürdüğünü anlatan F.Y, "3.5 yıldır erkek olmak için tedavi görüyorum. Tedavi sonucunda mahkeme kararımı da aldım. İlk olarak göğüslerim doktorum tarafından alındı. Başarılı bir ameliyat sonrası, kadınlık üreme organımı İstanbul'da bir hastanede aldırdım. Şimdi de erkeklik organım takıldı. Mutluyum. Bundan sonra güzel bir kızla evlenip, yaşamıma devam edeceğim. Güzel bir hayat beni bekliyor. Ailem hep arkamda durdu, onlara sonsuz teşekkür ediyorum" dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.