Hava Durumu

Devlet korumasındaki gençlerden YKS'de büyük başarı

Devlet koruması altında bulunan öğrencilerin akademik başarısını artırmaya yönelik sürdürülen çalışmalar çocukların üniversite sınav sonuçlarına da olumlu yansıdı. YKS'de 34 öğrenci ilk 100 bine girerken, 3 öğrenci de ilk 10 binde yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2020 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2020 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Devlet korumasındaki gençlerden YKS'de büyük başarı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal hizmet modellerinden yararlanan 650 öğrenci Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girdi. 650 öğrenciden 3'ü aldıkları başarılı sonuçlarla sıralamada ilk 10 bine girdi.

İlk 10 bine girenler 431 puanla (3376'ncı sıradan) Karaman'dan Mustafa Kömür, 414 puanla (6702'nci sıradan) Ordu'dan Ebru Topkara ve 413 puanla (7224'üncü sıradan) Mersin'den Gülsün Yağmur Özdemir oldu. Sıralamada ilk 100 bine toplam 34 öğrenci girdi.

Bakanlık yükseköğrenimde de yalnız bırakmıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal hizmet modellerinden yaralanan öğrencilerin akademik başarısını arttırmaya yönelik tüm imkanlarını seferber ediyor. Çocukların okul başarısına ek olarak sportif ve sanatsal çalışmalara da önem veriliyor.

Gençlere aylık bin 168 TL harçlık ve öğrenim bursu

Üniversitede öğrenimleri süresince tercihleri doğrultusunda çocuk bakım kuruluşlarından veya Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlardan ücretsiz yararlanıyorlar. Gereksinimleri göz önünde tutularak gençlere yılda iki kez giyim desteği veriliyor. Gençlere aylık bin 168 TL harçlık ve öğrenim bursu sağlanıyor. Korunma ve bakım kararlı olup öğrenime devam eden gençlerin kitap, kırtasiye, kurs, sınav giriş harcı ve ders için gerekli olan her türlü araç gereç ve materyal gibi gereksinimleri karşılanıyor.

İstihdamları da sağlanıyor

Gençlerin okullarına gidiş-gelişlerindeki ulaşım giderleri karşılanırken üç öğün ücretsiz yemek imkanı da sağlanıyor. Yükseköğretimini tamamlayan gençlerin öğrenim durumlarına uygun unvanlarda kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı sağlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.