Hava Durumu

Devrim niteliğinde karar! Toplu taşıma ücretsiz olacak

Lüksemburg hükümeti toplu taşıma araçlarını ücretsiz yapacak. Böylece dünyada taşıma araçlarını ücretsiz yapan ilk ülke Lüksemburg olacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2018 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2018 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Devrim niteliğinde karar! Toplu taşıma ücretsiz olacak

Lüksemburg, toplu taşıma araçlarını ücretsiz hale getirerek dünyada taşıma araçlarını ücretsiz yapan ilk ülke olmaya hazırlanıyor. Başbakan Xavier Bettel liderliğinde seçilen koalisyon hükümetinin planları çerçevesinde, tren, tramvay ve otobüslerdeki biletler önümüzdeki yaz kaldırılacak.

HER GÜN 200 BİN KİŞİ SINIRI GEÇİYOR

Uygulama yaklaşık 110 bin kişiyi ilgilendirecek. Bir çalışmada, sürücülerin 2016 yılında trafik sıkışıklığında ortalama 33 saat geçirdiği ileri sürüldü. Ülke 600 bin nüfusa sahipken, Fransa, Belçika ve Almanya'da yaşayan yaklaşık 200 bin kişi Lüksemburg'da çalışmak için her gün sınırı geçiyor.

2020'DEN İTİBAREN TÜM BİLETLER KALDIRILACAK

Lüksemburg'da bu yaz, hükümet 20 yaşın altındaki çocuk ve gençler için ücretsiz ulaşım imkanı sunuldu. Ortaokul öğrencileri kurumları ve evleri arasında ücretsiz servisler kullandı. 2020 yılının başından itibaren tüm biletler kaldırılacak ve biletlerin toplanması ve bilet alımlarının denetlenmesinden tasarruf edilecek.

Trenlerdeki birinci ve ikinci sınıf bölümler hakkında ne yapılacağına dair bir karar henüz alınmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.