Hava Durumu

DGS için tercih işlemleri başladı!

Üniversitelerin önlisans programlarından lisans programlarına geçiş yapmak isteyen adayların beklediği DGS tercih kılavuzu yayımlandı. Adaylar kılavuzda belirtilen üniversitelerin kontenjanlarına ve taban puanlarına göre yerleştirilecek. DGS tercihleri 2 Ekim'e kadar devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2020 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2020 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
DGS için tercih işlemleri başladı!

DGS tercih kılavuzu yayınlandı, şimdi gözler boş kontenjanlar ve taban puanlarında. Dört yıllık üniversite tercihleri yapacak öğrenciler kılavuz sayesinde üniversite kontenjanlarını ve üniversitelerin DGS sözel, sayısal, eşit ağırlık bölümlerinde geçilebilecek bölümleri öğrenebilecek. Adaylar tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklar.

DGS TERCİH KILAVUZU

DGS tercihlerinde son tarih 2 Ekim olarak belirlendi.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

DGS tercihleri ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasından yapılır. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılarak ilk adım aşılır. Şifrenin unutulması durumunda e Devlet bilgileriniz ile sisteme giriş yapabileceğinizi unutmayın. Ardından tercih işlemleri sayfasından puan durumuna göre uygun okullar sırası ile seçilir.

ÖSYM AİS EKRANI

TERCİH SONUÇLARI NASIL AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin açıklamasına göre; Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.