Hava Durumu

Dikkat! Bunu yapanın oyu geçersiz sayılabilir

Türkiye, bugün sandık başında. 20 siyasi parti ve bağımsızların katıldığı seçimler, 08.00-17.00 arasında yapılacak. Nüfus cüzdanı veya soğuk damgalı resmi kimliği yanında bulunmayan vatandaşlar oy kullanamayacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2015 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2015 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dikkat! Bunu yapanın oyu geçersiz sayılabilir
Oy pusulasına herhangi bir imza veya işaret konulması, oyu geçersiz hale getirecek. Seçimde, hamileler, hastalar, engelliler ve yaşlılara oy kullanmada öncelik tanınacak.

Engelli ve 75 yaş üstü vatandaşlar, sandık kurulan binaların giriş katlarında oy kullanabilecek. Bu durumdaki seçmenler, sandık kurulu başkanlarına müracaat ederek, sıra beklemeden oy kullanabilecek.

Görme engelliler, felçliler veya oy kullanmaya engel bedensel bir sıkıntısı bulunanlar, oy verme işlemini refakatçi eşliğinde yapabilecek. Nüfus cüzdanını unutmayın! Oy kullanmaya giderken "seçmen bilgi kartı" ve "nüfus cüzdanı"nızı yanınıza almayı unutmayın. Seçmen bilgi kağıdınız ulaşmadıysa, TC Kimlik No'lu nüfus cüzdanınızla da oy kullanabilirsiniz. Oy kullanacağınız yeri YSK'nın "www.ysk.gov.tr" uzantılı internet sitesinden öğrenebilirsiniz. Oy kullanırken, resmi nitelikli belgelerle oy kullanmaya gidebilirsiniz. Listede adınızı bulun Oy kullanacağınız sandığa ait sandık seçmen listesinde adınızı bulun. Daha sonra sandık kurulu başkanına seçmen bilgi kartınızı ve nüfus kağıdınızı ibraz edin. 

KAPALI KABİNDE KULLANIN

Sandık Kurulu başkanından "birleşik oy pusulası", "zarf" ve "EVET kaşesi"ni teslim alın. Sandık kurulu başkanının göstereceği kapalı oy verme yerine gidin. Mutlaka imza atın Oyunuzu attıktan sonra, sandık seçmen listesinde isminizin bulunduğu yere oy kullandığınıza dair imza atın.

OYLAR ŞEFFAF SANDIĞA

Tercihinizi yaptıktan sonra kapalı oy verme yerinden çıkarak "EVET" kaşesini sandık kurulu başkanına teslim edin. İçinde oy pusulası bulunan zarfı şeffaf sandığa atın.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.