Hava Durumu

Dilipak: Milli menfaatlar işte böyle sarhoş masasında meze yapılır

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Sedat Peker'in hedef aldığı Falyalı'nın yerine Ersan Saner'in koltuğunun neden sallandığını yazdı. Yazısında "Mesele; Peker, Falyalı, Saner meselesi değil. Kibriti gözünüze çok yaklaştırırsanız, arkasında bir ormanı kaybedersiniz. Burada günah keçisi belli, Falyalı." diyerek yaşananların farklı bir mana taşıdığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2021 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2021 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dilipak: Milli menfaatlar işte böyle sarhoş masasında meze yapılır

Dilipak yazısında "Dün ayın 21'i idi. Yani tarih 21.10.2021 idi. Bu tarih birileri için ezoterik anlamlar taşıyor. Yani bugünden başlayarak yıl sonuna kadar sürprizlerle dolu bir sürece gireceğiz." diyerek uyarıda bulundu.

İşte Dilipak'ın 'Bilardo oynar mısın?' adlı yazısı:

Bu süreç 2022'de de güncellenerek devam edecek. Bu birileri için önemli bir bilgi olsa ve o birileri planlarını, hesaplarını bu tarihe göre yapsa da, geleceği yalnız Allah bilir. Bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olabilir. Bizim için aslolan Allah'ın ipine tutunmak, rızasının tecellisinin vesilesi olmaktır.

Yani bizim kendimizi değiştirmemiz gerekiyor.

Ama hemen herkes ötekileri değiştirme, dönüştürme çabasında.

Halil Falyalı

Biliyorsunuz, önceki gün KKTC karıştı. Sedat Peker; Falyalı'ya vurdu, ama, KKTC Başbakanı Ersan Saner'in koltuğu sallandı. Nasıl oldu bu iş. Siz Halil Falyalı'ya vurdunuz ama, KKTC Başbakanı Ersan Saner düştü. Nasıl oldu iş.

Ersan Saner

Bugünlerde neler oldu? Kavala konusunda ABD ve AB'den, AİHM'den sert açıklamalar geldi. Akla Papaz Andrew Craig Brunson geldi. Bu tartışmalar yine egemenlik, yargı bağımsızlığı üzerinden yapılıyor!

Başta size iki örnek vermiştim. Biri satranç ötekisi bilardo örneği. Satrançta "yemeniz" için size kolay bir lokma sunuyorlarsa yemleniyor olabilirsiniz. O servis edilen görüntülerin sahibinden ibaret değildir bu gibi işlerde hedeflenen. Vurduğunuz taş değil, onun vurduğu taşa, ya da onun ilişkide olduğu daha büyük bir kişi var mı ona, onun ilişkilerine bakın. 17/25'de, asıl hedeflerine değil, asıl hedefe giden yolun köşe başındaki tarassut kulelerini hedef almışlardı. Ya da bilardo örneğinde olduğu gibi Sadece Falyalı / Saner krizi değil, mesela o görüntüler, başka görüntülerin öncüsü olabilir mi. O grubta, o mekanda aceba başka kimler vardı.

Yani birileri "kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle" demiş olabilir mi!

Turpun büyüğü heybede(!) olmasın sakın.

Bu tezgahı kuranlar, bir taşla bir düzine kuş vurmayı planlayanlar, aynı zamanda bir tavşandan bir o kadar post çıkarmayı da bilirler.

Mesele; Peker, Falyalı, Saner meselesi değil. Kibriti gözünüze çok yaklaştırırsanız, arkasında bir ormanı kaybedersiniz. Burada günah keçisi belli, Falyalı.

Mevlana, "Köpeğin kuyruğuna bastım, sesi ağzından çıktı" diyor! Peki siz kimin kuyruğuna bastınız!

Sedat Peker

"OLAY ŞANTAJ KASESİTİNDEN İBARET DEGİL GİBİ"

Manzaraya bakınca olay Falyalı'nın şantaj kasedinden ibaret değil gibi.

Bir işin içinde Falyalı varsa, uyuşturucudan karaparaya, kumara kadar her şey vardır. Bunlar varsa fuhşiyat olmazsa olmaz. Milli menfaatlar ise işte gün gelir böyle sarhoş masasında meze yapılır birileri tarafından.

İşin içine biraz siyaset serpiştirelim(!). Mesela F35, S-400.Tamam, biraz da Kavala ekelim üstüne. KKTC'de Maraş bölgesinden söz etmeye gerek var mı? Hani KKTC Bakanlar Kurulu, ülkede deniz üssü kurulması için Dipkarpaz köyü Zafer burnu mevkiinde bulunan vakıf arazilerini 30 yıllığına Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına vermişti, ne oldu o iş..

Devamını okumak için tıklayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.