Hava Durumu

Dink cinayetinde yeni gelişme!

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 76 sanıklı davada, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde astsubay Okan Şimşek hakkında meydana gelecek olan cinayetten önceden haberi olmasına rağmen sakladığı gerekçesiyle tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasına kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2021 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2021 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dink cinayetinde yeni gelişme!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 120. duruşmaya, tutuklu sanıklar Muharrem Demirkale, Volkan Şahin ile başka suçtan tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla katılırken; tutuksuz sanıklar Ali Öz, Ergün Yorulmaz, Gazi Günay, Hacı Şefik Şimşek, Emre Cingöz, Ecevit Emir, Ercan Demir ve Faruk Sarı duruşmada hazır bulundu. 6 Ocak tarihli duruşmada hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı verilerek tutuklanan sanık Veysal Şahin ise Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunduğu, 7 Ocak'ta tutuklanıp cezaevine alınması nedeniyle kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinada olduğu için hazır edilemediği tutanağa geçti.

SANIKLAR SAVUNMASINI YAPTI

Mütalaada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığına gönderilen F/4 gizli haber raporlarını inceleme gereği duymaması nedeniyle görevin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme gösterdiği iddiasıyla "Görevi kötüye kullanma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapsi istenen dönemin İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun savunmasını yaptı. Sanık Uzun, "Cinayetten 7,5 yıl sonra ilk ifadem alındı. İfadem alınırken F4 raporu benden gizlendi. Bu aslında yargıdan gizleniyordu. Görevim süresince yasadışı bir telefon kaydı olmamıştır, kaybolan bir evrak yoktur" dedi. Savunmasını yapan sanık dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Ecevit Emir ise, "Yıllarca istihbarat birimlerinde çalıştım. Uzun yıllar terör bölgesinde çalıştım. Maddi sıkıntılar ve mağduriyet yaşadım. Örgüt üyesi olmadığım yaşadıklarımdan bellidir. Eşim ve çocuklarımdan 4 yıl ayrı kaldım" diyerek beraatini talep etti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler.

DURUŞMA 11 OCAK'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Muharrem Demirkale, Ercan Gün, Volkan Şahin ve Veysal Şahin'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, o dönem Trabzon İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli Okan Şimşek hakkında, daha önce tutuklama kararı verilen sanıkların ve Coşkun İğci'nin beyanlarına göre olay günü ve öncesinde meydana gelecek olan cinayetten önceden haberi olmasına rağmen bunu sakladığı belirtilerek kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı verdi. Duruşma 11 Ocak tarihine ertelendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.