Hava Durumu

Direk eylemcisi tanıdık çıktı!

Tekirdağ’da 90 metre uzunluğundaki baz istasyonu direğinden 49 saattir aşağı inmeyen Ali Reşit isimli vatandaşın, bu zamana kadar Türkiye’nin birçok yerinde intihara kalkıştığı ortaya çıktı. Afgan uyruklu şahsın nüfus cüzdanı olmadığı için eylem yaptığı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Direk eylemcisi tanıdık çıktı!

Tekirdağ’ın merkeze bağlı Seymenli köyünde bulunan bir GSM şirketine ait 90 metrelik baz istasyonu çıkan Ali Reşit isimli bir kişi üzerinden 49 saat geçmesine rağmen inmeye ikna edilemedi. Cumartesi günü saat 12.00’de direğe çıkan ve eksi 2 derecede 2 gece geçiren şahsı ikna edemeyen ekiplerin 3’üncü günde de ikna çabaları sürüyor.

VATANDAŞLAR İZLEMEYE GELDİ

Sabah saatlerinden itibaren şahsı ikna etmek isteyen görevlilerin çabası sonuçsuz kaldı. 49 saattir aşağı inmeyi kabul etmeyen şahsı çevre köylerden çok sayıda vatandaş izlemeye geldi. Merak ettiği için izlemeye geldiğini aktaran bir vatandaş, “Televizyon gördüm. Burada köyde oturuyorum. Merak ettim izlemeye geldim. İnmeyecek gibi görünüyor” dedi.

KRİZ MASASI KARAR VERECEK

Öte yandan, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında oluşturulan kriz masası şahsın kurtarılmasına karar verecek. Şahsın yerden ya da helikopter yardımıyla kurtarmasına, kriz masasının karar vereceği öğrenildi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

49 saattir aşağı inmeyen Ali Reşit’in Afgan kökenli olduğu ve Diyarbakır’da doğduğu öğrenildi. Şahsın daha önce de İstanbul, Gaziantep, Konya, Ankara, Mersin, Adana, Diyarbakır ve Uşak’ta baz istasyonlarına çıkarak intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE EYLEM YAPMIŞ

Daha önceki intihar girişimlerinde şahsın, Afgan kökenli olduğu için kimliğinin olmadığını ve kimlik istediğini söylediği öğrenildi. Şahsın bu şekilde Türkiye’nin birçok ilinde eylem yaptığı kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.