Hava Durumu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran'dan, Fransa'ya tepki!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Fransa'da Ermeni terör örgütü ASALA saldırılarında şehit olan Türk diplomatların anısına yapılan bir paylaşımı beğenen Türk belediye meclis üyesi Yasin Yıldırım'ın istifaya zorlanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2021 00:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2021 00:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran'dan, Fransa'ya tepki!

Kıran, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Ermeni terörü saldırılarında şehit olan Türk diplomatlara ait görseli beğenen Fransa'nın Valence kent meclisinde encümen olarak görev yapan Yasin Yıldırım'ın istifa ettirilmesine tepki gösterdi.

İfade özgürlüğü konusunda her fırsatta ders vermeye çalışanların, huzurlarını bozan gerçeklerle karşılaşınca her türlü baskıyı kendilerine hak gördüklerini kaydeden Kıran, "Terör örgütü ASALA'nın şehit ettiği diplomatlarımızı yad eden bir siyasetçinin istifaya zorlanması kabul edilemez." ifadesini kullandı.

ASALA'yı kınayan iletiyi beğendiği için istifa etmek zorunda kaldı

Fransa'nın Valence kent meclisinde encümen olarak görev yapan Yasin Yıldırım, kardeşinin sosyal medyada paylaştığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığının "Ermeni terörü saldırılarında şehit diplomatlarımız" başlıklı görseli beğendi.

Ermeni derneklerinin şikayeti ve baskısı üzerine, Belediye Başkanı Nicolas Daragon, Yıldırım'dan istifa etmesini istedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.