Hava Durumu

Dışişleri'nden Fransa'ya Doğu Akdeniz tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Fransa askeri uçaklarının tatbikat bahanesiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) indirilmesine tepki açıklaması paylaştı. Açıklamada, "Doğu Akdeniz'de, Türkiye'yi ve Kıbrıs Türkünü dışarıda bırakmaya çalışan her girişim, hüsranla sonuçlanacaktır" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2020 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2020 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dışişleri'nden Fransa'ya Doğu Akdeniz tepkisi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Fransız askeri uçaklarının, GKRY, Yunanistan ve İtalya'yla birlikte gerçekleştirilen tatbikat bahanesiyle GKRY'ye inmesi ve bu uçakların geçici veya sürekli olarak Ada'ya konuşlandırılmasının 1960 Antlaşmalarına aykırı olduğu kaydedildi.

Fransa'nın, Rum Yönetimi ile Yunanistan'ı gerginliğin arttırılması için teşfik ettiği kaydedilen açıklamada, "Kıbrıs Adası'nın garantörü olmayan Fransa bu tutumuyla, Doğu Akdeniz'deki mevcut gerginliklerden sorumlu olan Rum-Yunan ikilisini, tehlikeli bir biçimde gerginliği daha da tırmandırma yönünde teşvik etmektedir. Bir kez daha hatırlatıyoruz: Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi ve Kıbrıs Türkünü dışarıda bırakmaya çalışan her girişim hüsranla sonuçlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.