Hava Durumu

Dışişleri'nden kararlılık mesajı

Dışişleri Bakanlığı ABD Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'de taraf tutmuyorum" açıklamasının ardından "Türkiye, Fırat'ın doğusunu teröristlerden temizleyerek güvenli bölgeyi hayata geçirmekte kararlıdır." açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 00:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 00:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dışişleri'nden kararlılık mesajı

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat'ın doğusuna yapacağı olası operasyon için hazırlıklarını tamamladı. Bu hazırlıklara takviyeler ise sürüyor. TSK'ya ait Obüs ve tankların namluları Fırat'ın doğusuna çevrilmiş durumda.

AÇIKLAMALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden çekilme kararı alıp Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna askeri harekat başlatmasına yeşil ışık yakmasının ardından peş peşe açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

"ERDOĞAN'LA İYİ BİR İLİŞKİMİZ VAR"

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum. Erdoğan ile çok iyi bir ilişkimiz var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "DAEŞ'liler sizin sorumluluğunuz" dedim. ABD bir polis gücü değildir, amacımız orada polislik yapmak olmamalı" açıklamasının ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

DIŞİŞLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada"Türkiye, Fırat'ın doğusunu teröristlerden temizleyerek güvenli bölgeyi hayata geçirmekte kararlıdır." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.