Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulunun yapay etin caiz olduğuna yönelik hiçbir fetvası olmadığını açıkladı.
Haber Giriş Tarihi: 28.09.2021 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2021 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sosyal medya mecralarında Din İşleri Yüksek Kurulumuzun yapay ete cevaz verdiğine dair paylaşılan içerikler tamamen asılsızdır. Kurulumuzun yapay etin helal olduğuna dair bir fetvası yoktur" denildi.
TAVUK, SIĞIR VE KOYUN ETİNİN LABORATUVAR ORTAMINDA ÜRETİLMESİ
Hücresel tarım teknolojisi üzerinde çalışan şirketler tarafından desteklenen proje, tek bir hayvanı bile kesmeye gerek kalmadan tavuk, sığır ve koyun etini laboratuvar ortamında üretmeyi amaçlıyor.
Üretilen etlerin insanlar tarafından tüketilebileceği gibi kedi ve köpek maması olarak da kullanılabileceği öne sürülüyor.
Bu proje için çalışan şirketlerden birinin kurucusu, "Çalışmalarımızda iki ayrı ürünü geliştirmeye yoğunlaşıyoruz, bunlardan ilki hücrelerin büyümelerine yardımcı olacak bir serum, diğeri de tavuk eti." diyor.
Tavuğun kamu tüketimine 5-7 yıl içinde hazır olabileceği ancak serumun daha erken biteceği tahmin ediliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Diyanet'ten 'Yapay Et' açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulunun yapay etin caiz olduğuna yönelik hiçbir fetvası olmadığını açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sosyal medya mecralarında Din İşleri Yüksek Kurulumuzun yapay ete cevaz verdiğine dair paylaşılan içerikler tamamen asılsızdır. Kurulumuzun yapay etin helal olduğuna dair bir fetvası yoktur" denildi.
TAVUK, SIĞIR VE KOYUN ETİNİN LABORATUVAR ORTAMINDA ÜRETİLMESİ
Hücresel tarım teknolojisi üzerinde çalışan şirketler tarafından desteklenen proje, tek bir hayvanı bile kesmeye gerek kalmadan tavuk, sığır ve koyun etini laboratuvar ortamında üretmeyi amaçlıyor.
Üretilen etlerin insanlar tarafından tüketilebileceği gibi kedi ve köpek maması olarak da kullanılabileceği öne sürülüyor.
Bu proje için çalışan şirketlerden birinin kurucusu, "Çalışmalarımızda iki ayrı ürünü geliştirmeye yoğunlaşıyoruz, bunlardan ilki hücrelerin büyümelerine yardımcı olacak bir serum, diğeri de tavuk eti." diyor.
Tavuğun kamu tüketimine 5-7 yıl içinde hazır olabileceği ancak serumun daha erken biteceği tahmin ediliyor.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR