Hava Durumu

Diyarbakır'daki olaylarla ilgili 87 gözaltı

Diyarbakır Valisi Toprak, BDP'nin izinsiz Diyarbakır mitingine ilişkin olaylara karıştıkları belirlenen 87 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2012 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2012 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Diyarbakır'daki olaylarla ilgili 87 gözaltı

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile valilikte basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 14 Temmuz'da, kentin değişik yerlerinden, 200-300 kişilik gruplar halinde İstasyon Meydanı'na doğru yürüyüşe geçildiğini belirterek, taşlarla ve el yapımı patlayıcılarla güvenlik güçlerine, kamu binalarına karşı yapılması düşünülenlerin önlendiğini söyledi. Toprak, güvenlik güçlerinin megafonlarla, mitingin izinsiz olduğu, grupların içerisinde yanlış noktalarda hareket edeceklerin bulunduğunu ve olayların sona erdirilmesi gerektiğini bildirmesine rağmen, bazı işyerlerinin zarar gördüğünü ve araçların yakıldığını ifade etti. 

 

Olaylarda, 23'ü polis memuru 79 kişinin yaralandığına işaret eden Toprak, aralarında bir milletvekilinin de olduğu 3 kişi hariç, diğer yaralıların ayakta tedavi edildiğini dile getirdi. Milletvekilinin de kendi talebi üzerine Sağlık Bakanlığı'nın sağladığı ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildiğini belirten Toprak, olaylara karıştıkları belirlenen 12'si 18 yaş altında 87 kişinin gözaltına alındığını söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.