Hava Durumu

"Diyarbakır fethedilmeseydi Malazgirt zaferi ve İstanbul'un fethi de olmayabilirdi"

Diyarbakır Valisi Minür Karaloğlu, kentin 639 yılındaki fethinin önemine değinerek, "Diyarbakır fethedilmeseydi, İslam'ın kapısı, İslam'ın eşiği bu şehir 639'da Müslüman olmasaydı belki daha sonra Malazgirt zaferi ve İstanbul'un fethi de olmayabilirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2021 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2021 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Diyarbakır fethedilmeseydi Malazgirt zaferi ve İstanbul'un fethi de olmayabilirdi"

Karaloğlu, kentin 639 yılındaki fethinin önemine değinerek, "Diyarbakır fethedilmeseydi, İslam'ın kapısı, İslam'ın eşiği bu şehir 639'da Müslüman olmasaydı belki daha sonra Malazgirt zaferi ve İstanbul'un fethi de olmayabilirdi. Onun için buranın fethi sadece Diyarbakır için değil bütün Anadolu ve Anadolu'nun batısındaki bölgelerin İslam ile tanışması için çok çok önemli" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen 'Yarın Çok Genç Olacak' projesi kapsamında İstanbul, İzmir, Aydın, Uşak ve Sakarya'dan 100 genç Diyarbakır'a geldi. Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen gençler, Sur ilçesinde bulunan tarihi İçkale'de Vali Münir Karaloğlu ile bir araya geldi. Gençlere Diyarbakır'ın tarihini anlatan Vali Karaloğlu, kentin 639 yılındaki fethinin önemine değinerek, şunları söyledi:

"Diyarbakır'ın fethi, Malazgirt'in fethinin habercisi ama İstanbul'un fethinin de müjdecisidir. Diyarbakır fethedilmeseydi, İslam'ın kapısı, İslam'ın eşiği bu şehir, 639'da Müslüman olmasaydı belki daha sonra Malazgirt zaferi ve İstanbul'un fethi de olmayabilirdi. Onun için buranın fethi sadece Diyarbakır için değil bütün Anadolu ve Anadolu'nun batısındaki bölgelerin İslam ile tanışması için çok çok önemli. Diyarbakır kesintisiz 1382 yıldır İslam toprağı ve 1382 yıldır kesintisiz Ezan-ı Muhammedi okunuyor. Yönetimler değişse de hep İslam toprağı olmuş. Diyarbakır mübarek bir şehirdir. Diyarbakır hem peygamberler hem sahabeler hem evliyalar hem de büyük sultanların da kabrinin olduğu güzel bir şehirdir. Diyarbakır'a bundan sonra İzmir'den, Aydın'dan, Uşak'tan, İstanbul'dan, Sakarya'dan bakarken sıradan bir şehir olarak bakmayın deyin ki, Diyarbakır, 639 yılında fethedilmeseydi belki biz Sakarya'da Müslümanlıkla tanışmamış olabilirdik. Onun için Diyarbakır'ın bizim gönlümüzdeki yeri farklı demenizi bekliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.