Hava Durumu

Doğanbey'de sıra tarihi binalara geldi

Doğanbey Kentsel Dönüşüm projesinde, dairelerin imalatları ve çevre düzenlemesi tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2012 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2012 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doğanbey'de sıra tarihi binalara geldi
Dairelerin yer sahiplerine teslimine ilişkin tapu çalışmalarında da son safhaya gelirken, bölgede sadece tescilli tarihi yapılar ile katlı otoparkın yapımı kaldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yardımcıları ile birlikte bölgede inşaatını yapacakları 12 tescilli yapının olduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Mülkiyeti Ticaret Borsasına ait olan Tayakadın Cami civarındaki 12 tescilli eserle alakalı proje çalışmalarının Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nda görüşülerek son şeklinin verildiğini belirten Başkan Dündar, "Doğanbey'de Kefensüzen Cami ve Tartıcı Mescidi'nin mülkiyetleri özel şahıslardan daire karşılığı Toplu Konut İdaresine geçti. Bu ibadethanelerinde açılması için Tartıcı Mescidinde rekonstrüksiyon (yeniden tıpkı yapım), Kefensüzen Camiinde ise restorasyon ihtiyacı bulunuyor. Mülkiyeti TOKİ de olan 2 eski tescilli evde var. Bunların tamiratına da bir an önce başlanmasını istiyoruz. Biz 12 evin inşaatına önümüzdeki aylarda başlıyoruz. Çevre düzenlemelerinin de tamamlanması ile bölgedeki çalışmalar bitiyor"

Bu arada Haşim İşcan Caddesine cepheli Güneş Konut'un şantiyesinin bulunduğu yaklaşık 3 bin metrekarelik alanda ise yer altına 4 veya 5 katlı otopark yapılması planlanıyor. Mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesinde olan sahada, TOKİ tarafından yer altına inilerek inşa edilecek otoparkın inşaatının da bir an önce başlamasını isteyen Doğanbey'deki hak sahipleri, bu alandaki inşaatın şahıslar taşınmadan önce yapılmasının uygun olacağını ifade ediyorlar. Yer altı katlı otoparkın işletmesini ise Büyükşehir Belediyesi yapacak.

Diğer taraftan Osmangazi Belediyesi de Cem Sultan Lisesinin bahçe duvarlarını okulların kapanması ile birlikte yenilemeye başlayacak. Gazcılardan Haşim İşcan Caddesine çıkışlar içinde Doğanbey'in içerisindeki caddeler kullanılabilecek. Doğanbey'deki bloklar 3-4 lü gruplar halinde ada site şeklinde etrafları çevrileceğinden bölgenin tamamı içindeki yollar, bütün vatandaşların da kullanımına açık olacak. Bölgedeki nüfus yoğunluğunun Haşim İşcan ve Fevzi Çakmak Caddelerine nasıl bir trafik yükü getireceği de merak konusu oluyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.