Hava Durumu

Dogecoin ne kadar oldu? İşte Dogecoin fiyatları

Milyarder iş adamı Elon Musk'ın açıklamalarıyla yön bulan kripto para birimleri içinde en popülerlerden olan Dogecoin fiyatlarında son durum...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2021 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2021 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dogecoin ne kadar oldu? İşte Dogecoin fiyatları

Kripto para piyasasında en popüler alt coinlerden olan Dogecoin saat 11:49 itibarıyla 0,50 dolar seviyesinde işlem görüyor. Türk Lirası karşılığı olarak da 4.25 lira seviyesinden alıcı buluyor.

DOGECOIN'İN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ELON MUSK

Sınırsız sayıda bulunan, merkeziyetsiz olan Dogecoin'i popüler hale getiren isim Elon Musk, Twitter'dan yaptığı açıklamalarla Dogecoin fiyatlarında yükselişe sebep oluyor. Sınırsız sayıda ve merkeziyetsiz olan Dogecoin'in fikir babası girişimci Jackson Palmer ve yazılımcı Billy Markus güçlerini birleştirerek Dogecoin'i piyasaya sürdü ve ilk iki haftada yüzde 300 oranında yükseliş kaydetti.

ELON MUSK'IN İLGİSİ NEREDEN GELİYOR?

1 Nisan 2019 Dünya Şaka Günü'nde Dogecoin'in Twitter hesabından anket açıldı. Anketin konusu CEO seçilmesiydi. Tweet'te "Endişelerinizi dinledik ve Dogecoin'in bir CEO'ya ihtiyacı olduğuna karar verdik. Bir yandan ana değerlerimizi korurken diğer yandan bizi geleceğe taşıyacak bir isim..." yazıyor ve CEO adayları olarak Vitalik Buterin, Charlie Lee, Elon Musk ve Marshall Hayner bulunuyordu. Elon Musk yüzde 54.4 oyla CEO seçildi ve Musk bir günlüğüne Twitter'daki bilgilerine "Dogecoin CEO'su" unvanını eklemiş, ertesi gün bu değişikliği kaldırmıştı.

Ayrıca Musk attığı tweette "Dogecoin en sevdiğim kripto para birimi olabilir. Bu oldukça havalı" yazmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.