Hava Durumu

Doğu Perinçek'in canlı yayındaki Atatürk örneği tartışma yarattı!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifasını eleştirirken "Atatürk istifa etti mi?" diye sordu. Perinçek'in sözleri sosyal medyada olay oldu. Pek çok kullanıcı Atatürk'ün 9 Temmuz 1919 askerlik görevinden istifa ettiği bilgisini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doğu Perinçek'in canlı yayındaki Atatürk örneği tartışma yarattı!

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, canlı yayında Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifasını eleştirirken, Atatürk'ten örnek verdi. Ancak Perinçek'in verdiği örnek tartışmalara neden oldu. Perinçek, "İstifa askerlik geleneklerimize uygun değildir. Mustafa Kemal Atatürk savaşta istifa etti mi?" dedi. Ancak Atatürk, 9 Temmuz 1919 günü askerlikten istifa etmişti. O istifa mektubu hala müzede sergileniyor...

Habertürk'ten Didem Arslan Yılmaz'ın programına konuk olan Perinçek, Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifasını değerlendirdi. Askerlikte istifanın olmaması gerektiğini ifade eden Perinçek, Mustafa Kemal Atatürk'ten örnek vererek, "Mustafa Kemal Atatürk istifa etti mi, istifa etseydi Atatürk olamazdı zaten" dedi.

Doğu Perinçek, "Savaşta istifa olmaz. Doğu Akdeniz'de ve Kıbrıs'ta donanmamıza karşı tatbikatlar yapıyorlar, namlularını Türkiye'ye çevirmişler. Bu savaş tehdidi koşullarında istifa olmaz. Turgutreis Gemisi'ndeki Bahriyeli Recep istifa edebiliyor mu? Herhangi bir askerimiz istifa edebiliyor mu? Komutanların da istifa etmeleri bizim askerlik geleneklerimize hiçbir şekilde uygun değildir" ifadelerini kullandı.

Perinçek'in bu açıklamaları sosyal medyada geniş yankı bulurken, bazı kullanıcılar ise 'Mustafa Kemal Atatürk'ün istifa belgelerini' paylaştı.

Atatürk'ün Erzurum Kongresi öncesinde askerlik görevini bıraktığını açıklayan belgede şu cümleler yer alıyor:

"Mübarek vatan ve milleti parçalanmak tehlikesinden kurtarmak, Yunan ve Ermeni isteklerine kurban etmemek için açılan milli savaşmalar uğrunda milletle beraber serbest surette çalışmağa askeri ve resmi sıfatım artık engel olmaya başladı.Bu gaye-i mukaddese (kutsal amaç) için milletle beraber sonsuza kadar çalışmağa mukaddesatım (kutsal şeylerim) adına söz vermiş olduğum cihetle, pek aşıkı bulunduğum yüce askerlik mesleğine bugün veda ve istifa ettim. Bundan sonra milli ve kutsal gayemiz için her türlü fedakarlıkla çalışmak üzere sine-i millette (milletin bağrında) bir ferd-i mücahit (savaşçı kişi) suretiyle bulunmakta olduğumu tamimen arz ve ilan eylerim."

Bazı kullanıcılar ise Perinçek'e sosyal medyadan destek olurken, Perinçek'in 'savaş' durumunda istifa edilmeyeceğini belirttiğini yazdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.