Hava Durumu

Doğum sırasında komaya giren kadın 7 yıl sonra uyandı

Sırbistan'da doğum sırasında komaya giren kadın, tam 7 yıl sonra uyandı. Doktorları bile şaşırtan olayda "konuşma terapisi"nin etkili olduğu belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2017 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2017 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doğum sırasında komaya giren kadın 7 yıl sonra uyandı

Doğum sırasında komaya giren Sırbistanlı kadın, tam 7 yıl sonra uyanarak doktorları şaşırttı. Sırbistanlı Danijela Kovaceviç, tam 7 yıl sonra komadan uyanarak, kızı Marija ile tanıştı.

"KONUŞMA TERAPİSİ ETKİLİ OLDU"

Danijela Kovaceviç, 2009 yılında doğum esnasında, ölümcül kan zehirlenmesi yaşayarak bilinci kapanmıştı. Doktorlar, bu ilerlemenin, beyin hücresi fonksiyonlarını uyaran geniş fiziksel ve konuşma terapisinin bir sonucu olduğunu aktardı. Tedaviye ilişkin sonraki süreçlerde, Pforzheim'da bulunan bir Alman rehabilitasyon kliniğindeki doktorlar ise Danijela Kovaceviç'in konuşmaları ve hareketlerini takip edebileceklerini söyledi.

ÜLKEDE KOMADAN UYANAN İLK KİŞİ

Danijela Kovaceviç'in ailesi ise tedavi masraflarının çok fazla olduğunu belirterek bir yardım kampanyası düzenlenmesini istiyor. Aile tedavinin devam etmesi için 50 bin euroya ihtiyaç duyduklarını aktardı. Danijela Kovaceviç'in Sırbistan'da komadan uyanan ilk kişi olarak belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.