Hava Durumu

Doktora dayağın bedeli belli oldu!

Erzurum'da acil serviste nöbetçi doktora hasta yakınına geç müdahalede bulunduğu iddiasıyla darp eden bir kişi, 3 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2012 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2012 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doktora dayağın bedeli belli oldu!
Emin Burak K., Erzurum AVM'de baygınlık geçiren kuzeni E.T.'yi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Burada acil serviste görev yapan nöbetçi doktor O.G.'nin geç müdahale ettiğini iddia eden Emin Burak K., doktoru tekme-tokat dövdü. Doktor O.G.'nin şikayetçi olması üzerine Emin Burak K. hakkında Erzurum Birinci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tutuksuz yargılandığı mahkemede ifade veren Emin Burak K., "Kuzenim E.T., AVM'de gezerken rahatsızlanarak baygınlık geçirdi. Ben de Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürdüm. Yanıma gelen nöbetçi doktora kendisine hastamızın acilen tedavi edilmesi yönünde uyarıda bulundum. Doktor bey geç müdahalede bulununca aramızda sözlü tartışma çıktı, bana hakaret etti. Ben de öfkelendim ve kavgaya tutuştuk. Pişmanım" dedi.

3 BİN TL'LİK ADLİ PARA CEZASI ERTELENMEDİ


Mahkeme, doktora saldıran Emin Burak K. hakkında 'görevli memura hakaret' suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Bu cezayı duruşmadaki iyi hali ve pişmanlık duyduğu gerekçesiyle günlüğü 20 TL'den olmak üzere 3 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Verilen para cezası ertelenmedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.