Hava Durumu

Doktordan Apple'a dava!

Teknoloji şirketlerinin arasında zaman zaman patent savaşları yaşanabiliyor. Bir şirketin başka bir şirketi teknoloji çalmak ile suçlamasıyla sık sık karşılaşıyoruz. Ancak, bu kez durum biraz farklı. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir doktor, bireysel olarak, Apple'ı patent çalmakla suçladı. Apple Watch teknolojisi için Apple'a dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2019 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2019 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doktordan Apple'a dava!

Apple Watch teknolojisi için Apple'a dava

Akıllı saatlerin geleneksel saatlerden ayrılan birçok özelliği bulunuyor. Bunların başında tabii ki kalp atışı ölçme yer alıyor. Günümüzde neredeyse tüm akıllı saatler kalp atış sensörü ile donatılmış durumda.

Apple Watch'ta yer alan bu sensör kalp atışını ölçmenin yanında düzensiz kalp atışı durumunda da kullanıcıyı uyaran bir teknolojiye sahip. İşte bu Apple Watch teknolojisi, şirkete açılan yeni davanın konusu oldu.

New York Üniversitesi'ndeki kardiyolog Joseph Wiesel, Apple tarafından kullanılan düzensiz kalp atışını tespit etmek teknolojisinin kendisine ait olduğunu iddia etti.

İlk olarak 2017 yılında bu patenti Apple'a gönderen Wiesel, beklediği karşılığı alamayınca son çözüm olarak mahkemenin yolunu tuttu.

Doktor yaptığı açıklamada, Apple'ın herhangi bir lisans bedeli ödemeden bu teknolojiyi kullanmasının oldukça rahatsız edici olduğunu söyledi ve adaletin bu konuda gerekeni yapacağına dikkat çekti.

Şimdilik Apple tarafından konuyla ilgili yapılmış herhangi bir açıklama ise bulunmuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.