Hava Durumu

Dolandırıcı savcıya 13 yıl 9 ay hapis talebi

Bakırköy Adliye Sarayı'nda meslektaşlarını ve katipleri dolandırdığı gerekçesiyle hakkında, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan savcı Tamer C. hakkında esasa ilişkin mütalaa açıklandı. Mütalaada sanık savcının "nitelikli dolandırıcılık" suçundan değil, "basit dolandırıcılık" suçundan cezalandırılması talep edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolandırıcı savcıya 13 yıl 9 ay hapis talebi

Bakırköy Adalet Sarayı'ndan görevli savcı Tamer C. Meslektaşlarını ve katipleri dolandırdığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

Soruşturmanın ardından Tamer C. hakkında, "kamu kurum ve kuruluşları araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "kendisini kamu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık" suçlarından 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Savunmasının ardından önceki celsede tahliye edilen sanık Tamer C. hakkında duruşma savcısı mütalaasını açıkladı.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya sanık Tamer C. katılmazken avukatı hazır bulundu. Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, katılanların ve tanıkların beyanları, sanığın suçu kabul etmesi birlikte değerlendirildiğinde suçun ortaya çıktığını belirtti. Mütalaada, sanık hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açıldığını ancak dosya kapsamında değerlendirildiğinde "basit dolandırıcılık" suçundan 2 yıl 9 aydan 13 yıl 9 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.