Hava Durumu

Dolar 6,80'i aştı!

Dolar/TL haftanın son işlem gününe 6,80 seviyesinin üstünde başladı. ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'a verilen 8 yıl 9 aylık hapis cezasının ABD-Türkiye arasında yeni bir gerilim hattı oluşturabileceği düşüncesiyle kurda bir miktar yükseliş görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2020 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2020 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolar 6,80'i aştı!

Türkiye'de sanayi üretimi ve cari işlemler dengesinin izlendiği haftanın son gününe Dolar/TL 6,80 seviyesinin üstünde başladı.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'a, silahlı terör örgütüne yardım etmek suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verilirken ABD büyükelçiliği karara itiraz etti.

Retuers'ta yer alan habere göre; dünkü mahkeme kararı öncesi 6.8 seviyesinde bulunan dolar/TL saat kararın hemen ardından yükselişe geçerek 6.8225'e kadar yükseldi. Dolar ardından söz konusu seviyelerde seyretmeye devam etti. Piyasada süreç ABD-Türkiye ilişkilerine etkisi açısından takip ediliyor.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 17 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 763 olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Test sayısında 2,5 milyona ulaştık. Şimdiye kadarki vakaların yüzde 85'i iyileşti" dedi.

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komisyonu, 95 adet F-35 savaş uçağı üretimi için 9,1 milyar dolarlık ek bütçeyi onayladı. Komisyon, Türkiye'ye satılan ancak S-400 anlaşmazlığı sebebiyle teslim edilmeyen 6 adet F-35 uçağında gerekli değişikliklerin yapılmasına da onay verdi.

Fed'in toplam bilanço büyüklüğü 10 Haziran haftasında 7,21 trilyon dolardan 7,22 trilyon dolar seviyesine yükseldi. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Covid-19'un yayılmasıyla mücadele için ekonominin ikinci bir kez kapatılmasının uygulanabilir bir seçenek olmadığını ve Amerikalılar için daha fazla baş ağrısına yol açacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.