Hava Durumu

Dolar ne kadar oldu?

İç piyasada Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı yön belirleyici olarak izleniyor. Dolar/TL 7.7186 seviyesi ile rekor kırarken güne bu zirvenin hemen altından başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2020 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2020 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolar ne kadar oldu?

Gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde riskten kaçış kaynaklı dolara küresel yönelim nedeniyle değer kayıpları belirginleşmiş durumda. TCMB'nin yükselen enflasyona rağmen politika faizinde bir artışı bu ay da tercih etmeyeceğine ilişkin endişeler TL'de satış baskısı yaratıyor. Asya borsaları, ABD borsalarındaki sert düşüşü takiben gerilerken, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin uyarıları ekonomideki toparlanmanın dayanıklılığına dair endişeleri tekrar gündeme getirdi.

Fed yetkilileri maliye politikası kanalıyla ekonomiye ek destek çağrısında bulunurken Avrupa'da koronavirüs vakalarındaki artışın yatırımcıları güvenli liman varlıklara sevk etmesi sonucu doların yükselmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Euro, dolar karşısında Asya piyasalarındaki işlemlerde dün test ettiği iki ayın en düşük seviyesinin biraz üzerinde 1.1671 dolarda seyretti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.