Hava Durumu

Dolardaki artış hurmayı da vurdu

Doların değer kazanması, iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmanın fiyatını da etkiledi. Hurma fiyatları, yüzde 5-7 artış gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2015 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2015 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolardaki artış hurmayı da vurdu
Hurma ticareti yapan Ahmet Özkan,  yaptığı açıklamada, geçen yıl Suriye'de devam eden olaylar nedeniyle hurmanın karayoluyla ülkeye getirilmesinin zorlaştığını söyledi. Bu durumun nakliye ücretlerini yükselttiğini dolayısıyla da hurma fiyatlarını da arttırdığını belirten Özkan, "Bu yıl da dolardaki artış nedeniyle hurma fiyatlarında yüzde 5 ila 7 arasında artış görülüyor" dedi.

Genel seçimlerden dolayı vatandaşların henüz ramazan atmosferine tam olarak giremediğine işaret eden Özkan, "Ramazan alışverişlerine başlayan vatandaşlarımız genellikle iftarda damak tadına göre Mebrum, Safavi ve Hulva cinsini, sahurda ise vitamin açısından besleyici olan Medine üretimi Mejdul cinsi hurmayı tercih ediyor" diye konuştu.

Özkan, bu yıl kuru ve yaş olmak üzere fiyatları 10 ila 120 lira arasında değişen 20 çeşit hurma satışa sunduklarını kaydetti. Hurma çeşitlerinin kilogram başı fiyatlarına değinen Özkan, Mejdul'un 40-48 lira, Mebrum'un 25-38-45 lira, Hulva'nın 15 lira, Safavi'nin 35 lira, Hudri'nin 30 lira, Acve'nin 100 lira, İran ve Bağdat'tan gelen cinslerin ise ortalama 10 liraya satıldığını bildirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.