Hava Durumu

Dolgu enjeksiyonu estetiğiyle neler yapılabilir?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dolgu enjeksiyonu tekniklerinin kullanım alanları hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolgu enjeksiyonu estetiğiyle neler yapılabilir?

Dolgu enjeksiyonu vücutta zamanla oluşan oluk, kırışık ve hacim eksikliklerinin giderilmesi için kullanılır. Dolgu, cildin daha genç bir görünüme kavuşması için yapılan ameliyatsız tedavi yöntemlerindendir. Yüz gençleştirme, dudak dolgunlaştırma, elmacık kemiği estetiği ve ameliyatsız burun estetiğinde yaygın olarak kullanılır. Dolgu enjeksiyonu estetiğinin en yaygın kullanıldığı estetik operasyonları şöyle sıralayabiliriz.

Gözaltı Işık Dolgusu

Gözaltı morluğu ve gözaltı torbası yüzün yorgun ve yaşlı görünmesine yol açan, en yaygın görülen estetik sorunların başında yer alır. Işık dolgusu ile gözaltı morluğu ve torbası ameliyata gerek olmaksızın başarılı bir şekilde ortadan kaldırılabilir. Yüz daha parlak, daha genç ve daha enerjik bir görünüme kavuşturulabilir.

Elmacık Kemiği Estetiği

Elmacık kemiğindeki hacim eksikliği kişinin olduğundan daha yaşlı, yorgun ve çökük görünmesine yol açabilir. Zamanla elmacık kemiklerinin üzerindeki deri tabakası sarkmaya başlar. Sarkma büyüdükçe elmacık kemikleri belirginliğini kaybeder ve yüzümüz 20'li yaşlardaki canlı ifadesini kaybeder. Bu durumda elmacık kemiğindeki hacim eksiklikleri için de dolgu enjeksiyonu tekniğinden faydalanılır. Dolgu enjeksiyonu elmacık kemiği estetiğinde kullanılan en etkili tekniklerden birisidir.

Dudak Dolgunlaştırma

Dudak etrafında zamanla oluşan ince kırışıklıkları veya kalıtsal nedenlerden dolayı ince yapılı ya da sonradan hacim kaybeden dudaklara hacim vermek ve dudak şeklini belirginleştirmek için dolgu enjeksiyonu tekniği tercih edilir. Kişinin yüzüne en uygun, simetrik, doğal ve hacimli dudaklar tasarlanır.

Çene dolgusu

Güçlü bir çene çekici bir yüzün önemli bir unsurudur. Çenedeki en yaygın şekil bozuklukları hacim eksiklikleri, çene büyüklüğü, çene hattı çizgisi belirsizliği, asimetri ve çene altı sarkmaları olarak sayılabilir. Doğru bir tedavi planı ile belirgin bir çene hattı sağlanabilir, yapısal özellikleriniz belirgin bir şekilde keskinleştirebilir, yüzünüzün ve çenenizin konturları önemli ölçüde geliştirilebilir.

Ameliyatsız Burun Estetiği

15 dakikada ameliyatsız burun estetiği olarak bilinen bu teknik ile dolgu ve botoks bir arada uygulanarak burnun konturu düzeltilebiliyor. Burun küçülme hariç burundaki birçok estetik sorun enjeksiyon tekniği ile ameliyata gerek kalmaksızın başarıyla düzeltilebiliyor.

Dolgu enjeksiyonu 15 - 20 dakikada uygulanabilen ve sonuçları hemen ortaya çıkan ameliyatsız seçenekler sunmaktadır. İyileşme süreci olmaması, yara izi oluşmaması, geri dönüşümlü bir uygulama olması özellikle zaman sorunu olan ve ameliyat ile anestezi korkusu olan kişiler için çok daha uygun bir seçenektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.