Hava Durumu

Dondurma ve tereyağına ''uçuş yasağı''

Hava yolu ile seyahat eden yolcuların el bagajlarında Kahramanmaraş dondurması ile Trabzon tereyağı taşımaları yasaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dondurma ve tereyağına ''uçuş yasağı''
Kahramanmaraş veya Trabzon'dan dönüşte yakınlarına buralara özgü ürünleri tattırmak için el bagajlarında bu ürünleri götürmek isteyen yolcular, güvenlik aramasında hüsrana uğruyor.

Son arama noktasında el bagajında tespit edilen söz konusu ürünlerin kabine sokulmasına izin verilmiyor. Yolcu, ürünü havaalanında bırakmak zorunda kalıyor.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, uygulama kapsamında uçağa girişine izin verilmeyen sıvıların biriktikçe kendilerine büyük sorun oluşturduğunu ifade etti.

Bu sıvıların ne yapılacağını Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bir yazıyla sorduklarını belirten Birdal, henüz yazılarına cevap gelmediğini söyledi. Birdal, ''Uygulama kapsamında toplanan sıvıların miktarı artıkça bize oluşturduğu sorun da büyüyor. Adres verilirse, gönderiyoruz ya da yolcunun bir yakını almaya gelirse teslim ediyoruz. Kalanlar da bekletiliyor'' dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.