Hava Durumu

Donmak üzereyken bulunan yavru ayı Bursa'ya getirildi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bulunan 6 günlük ayı, Bursa'da koruma altına alındı Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Güngör: "Uzmanlar, 'Celal Acar Yaban Hayvanlarını Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayabilir' diye rapor verirse oraya yerleştireceğiz"

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2014 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2014 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Donmak üzereyken bulunan yavru ayı Bursa'ya getirildi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunan ve ilk tedavisi burada yapılan 6 günlük yavru ayı, Bursa'ya nakledildi.

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri, beze sarılıp özel kutuya konulan ve bal, süt, yumurta karışımıyla biberonla beslenen ayıyı bir araçla Müdürlüğün Bursa merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki binasına getirdi.

Basın mensupları ve vatandaşlar, hayvana yoğun ilgi gösterdi. Gazeteciler, en güzel fotoğraf ve görüntüleri çekmek için çabaladı.

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin neresinde olursa olsun yaralı bulunan ayıların, Türkiye'de alanında tek olan Celal Acar Yaban Hayvanlarını Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde koruma altına alındığını söyledi.

Söz konusu merkezin, Karacabey ilçesinde bulunduğunu dile getiren Güngör, şöyle konuştu:

"Uzman veteriner hekimlerimiz, bu yavru ayıyı almak için dün Zonguldak'a gitti. Geceyi orada geçiren ekibimiz, sabah erken saatte yola çıktı ve buraya ulaştı. Ayının durumu çok iyi ve sağlıklı. Herhangi bir sorunu yok. Çok küçük bir hayvan, 6 günlük yavru. Biz de Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi yetkilileriyle iletişime geçtik. UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde hazırlık yapıldı. Oraya götürüp muayenesini yaptıracağız. Uzmanlar, 'Celal Acar Yaban Hayvanlarını Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayabilir' diye rapor verirse oraya yerleştireceğiz. Bakım merkezimizde özenli bir şekilde yaşamına devam edecek."

Daha sonra yavru ayı, araçla UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.