Hava Durumu

Donsah: Appiah her zaman örnek aldığım bir futbolcu olacak

Çaykur Rizespor'un İtalya Serie A ekibi Bolognadan kiraladığı 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Donsah, "A Milli Takımda Appiah, Essien ve Muntari gibi ikon oyuncular vardı. Onları örnek aldık ve bu şekilde gelişmeye çalıştık. Ayrıca Appiah ile birebir tanışma fırsatım da oldu. Milli takıma çağrıldığımda milli takım menajerliği yapıyordu. Çok iyi bir insan ve çok büyük bir futbolcuydu. Her zaman örnek aldığım bir futbolcu olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2020 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2020 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Donsah: Appiah her zaman örnek aldığım bir futbolcu olacak

Çaykur Rizesporun Ganalı orta saha oyuncusu Godfred Donsah, takımının performansı ve gelecek planları hakkında Rize ekibinin kamp çalışmasını yaptığı Antalya'da özel açıklamalarda bulundu. Rizespora transferi sonrası doğru bir karar aldığını dile getiren Donsah, Rizeye gelmekten dolayı çok mutluyum. Ayrıca Türkiyede çok fazla Ganalı oyuncu futbol oynamakta. Onlarla konuştuğumda da buraya mutlaka gelmelisin demişlerdi. Buraya geldiklerinde de haklı çıktıklarını gördüm. Özellikle Rizede olmaktan da çok mutluyum şeklinde konuştu.

APPIAH ÖRNEK ALDIĞIM BİR OYUNCU

Fenerbahçenin eski futbolcusu Stephen Appiah başta olmak üzere birçok Ganalı futbolcunun gelişimine katkı sağladığını söyleyen Donsah, Biz alt yaşlarda oynamaya başladığımızda A Milli Takımda Appiah, Essien ve Muntari gibi ikon oyuncular vardı. O bölgede oynayan oyuncular bizim için ön ayak oldu. Onları örnek aldık ve bu şekilde gelişmeye çalıştık. Ayrıca Appiah ile birebir tanışma fırsatım da oldu. Milli takıma çağrıldığımda milli takım menajerliği yapıyordu. Hala da milli takımda. Çok iyi bir insan ve çok büyük bir futbolcuydu. Özellikle Juventus kariyeri, Türkiyede geçirdiği zaman, İtalyada Brescia forması da giydi. Her zaman örnek aldığım bir futbolcu olacak ifadelerini kullandı.

İLK FUTBOL AYAKKABILARIMI YENİ MALATYASPORDA FORMA GİYEN ACQUAH ALDI

Süper Lige transferi öncesinde Ganalı futbolculardan bilgi aldığına vurgu yapan Donsah, Türkiyeye gelmeden önce tabii ki burada oynayan Ganalı oyuncularla konuştum. Öncelikle Attamah ile görüştüm. Daha sonra Yeni Malatyaspordan Acquah konuştum. Kendisi benim için bir ağabey gibidir. İtalyada ilk forma giymeye başladığımda ilk futbol ayakkabılarımı o vermişti. Bu şekilde çok güçlü bir bağ oluşturduk. Sivasspordan Isaac Cofie ile konuştum. 3 futbolcu da Türkiyede profesyonel ortamda futbolun oynandığını söyledi. Geldikten sonra da bunun ne kadar doğru olduğunu gördüm. Futbol oynamak için çok iyi sahalar ve çok iyi imkanlar var. Burada olduğum için onlara çok teşekkür ederim, hem de burada olduğum için çok keyifli olduğumu söylemek isterim dedi.

TÜRKİYEDE FUTBOL OYNAMAYA DEVAM ETMEK İSTERİM

Çaykur Rizesporun İtalyan ekibi Bolognadan kiraladığı Donsah, İşler iyi de gitse kötü de gitse, dilinizi bilemeseler bile burada bir aile ortamı var ve size yardımcı olmaya çalışıyorlar. İşler kötü de gitse bu durumu düzeltebileceğiniz ümidini veriyor, artı bir güç oluşturuyor. Takım menajeri olsun, kulüp çalışanı olsun bir şekilde size yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu durum nedeniyle şanslıyız. Ben burada kalmak ya da başka takım da olsa Türkiyede futbol oynamaya devam etmek isterim ifadelerini kullandı.

SÜPER LİG , AVRUPANIN EN İYİ 5 LİGİNDEN BİRİSİ OLACAK

Süper Ligin Belçika Ligi'nden daha iyi bir lig olduğunu söyleyen Donsah, Belçika Ligi'nde de forma giydim ama Süper Ligin farkı burada çok fazla tecrübeli oyuncu var. Takımımızdan örnek vermek gerekirse Abdullah Durak olsun, Boldrin olsun geçmişlerinde de Türkiyede başka takımlarda oynamış, çok fazla kulüp görmüş isimler. Belçika Ligi'ne kıyasla daha iyi bir lig olduğunu söyleyebilirim. Belçika Ligi daha çok akademi ligi gibi. Çok fazla genç oyuncuya şans veriliyor ve işler bu şekilde yürüyor. Süper Ligi değerli kılan şey de bu. Daha tecrübeli ve yetenekli oyuncu var. Bu tecrübeyle birlikte Süper Ligin çok kısa süre içerisinde Avrupanın ilk 5 liginden birisi olacağını düşünüyorum açıklamasında bulundu.

BABAM LİBYA ÜZERİNDEN ÇÖLÜ AŞARAK İTALYAYA GİTTİ

İlginç bir hayat hikayesi olduğunu dile getiren Donsah, Hikayem ilginç. Tam bir paket gibi, içerisinde her şey var. 4 kardeştik ve tek erkek çocuk bendim. Sorumluluklarım vardı. Ganada hindistan cevizi bahçemiz vardı. O şekilde geçimimizi sağlamaya çalışıyorduk. Maddi şartlarımız zordu. Ben 7 yaşındayken babam bizi bırakarak, daha imkanlar sunabilmek için Libya üzerinden çölü aşarak İtalyaya gitti. Uzun süre kendisini göremedik. Uzun bir hikayem var ama bu şekilde İtalya maceram da başladı şeklinde konuştu.

DONSAH, ATATÜRKÜ ANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 82'nci ölüm yıl dönümü anısına da sözler söyleyen Donsah, Türkiye'den yolu geçen birçok yabancı sporcuda olduğu gibi Atatürk'e büyük hayranlık beslediğini dile getirdi. Donsah, Atatürk'ün fikirlerinin ölmeyeceğini vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün vefatının yıl dönümü olduğunu öğrendim. Bu ülke için çok şeyler yapmış biri için şunu söylemek isterim, 'Fikirler ölmez' diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.