Hava Durumu

Dörtlü zirvede kritik 5 dosya!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Temim bin Hamed El Sani ile görüşmek için bugün Katar'a gidiyor. Erdoğan ile El-Sani, Türkiye-Katar Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'ne başkanlık edecek. Erdoğan, NATO Zirvesi için gideceği İngiltere'de ise Avrupa'nın ilk çevre dostu camisi olan Cambridge Merkez Camisi'nin açılışını da yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2019 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2019 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dörtlü zirvede kritik 5 dosya!

Erdoğan, diplomasi trafiği kapsamında Katar'a giderek Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad El Sani ile görüşecek. Erdoğan ile El Sani, ayrıca Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 5. Toplantısı'na başkanlık edecek. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel gelişmeler, Suriye'deki son durum, terörle ortak mücadele, ekonomik ilişkiler, karşılıklı yatırımlar ve enerji konuları ele alınacak. Türkiye ile Katar arasında 3 milyar dolara ulaşan ticaret hacminin daha yukarıya çıkarılması için önümüzdeki dönemde atılacak adımlar da değerlendirilecek. Ziyaret sırasında iki ülke arasında çeşitli alanlarda bazı işbirliği anlaşmalarının imzalanması da bekleniyor.

TRUMP'LA DA GÖRÜŞECEK

Erdoğan, Katar ziyaretinin ardından İngiltere'nin başkenti Londra'da 3-4 Aralık'ta düzenlenecek NATO Zirvesi'ne katılacak. Erdoğan'ın zirveye katılacak ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Başbakanı Angela Merkel gibi liderlerle görüşmeler yapması da bekleniyor. Erdoğan, Londra'daki temasları kapsamında Macron, Merkel ve Johnson'la Suriye konulu ikinci dörtlü zirvede bir araya gelecek. Dörtlü zirvede Suriye'deki son durum, mültecilerin dönüşü, güvenli bölge, PKK/PYD/YPG, DEAŞ gibi terör örgütleriyle ortak mücadele, Anayasa Komitesi'nin çalışmaları gibi beş kritik başlık tüm detaylarıyla masaya yatırılacak.

CAMBRIDGE'DE CAMİ AÇILIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nin ardından Cambridge Merkez Camisi'nin resmi açılışını da yapacak. Ünlü sanatçı Yusuf İslam başkanlığındaki Müslüman Akademisyenler Vakfı ve Diyanet Vakfı işbirliğiyle yapılan cami, Avrupa'nın ilk çevre dostu camisi olma özelliği taşıyor. Bahçesi arındırılmış yağmur suyuyla sulanan caminin karbon salınımına yol açmadığı belirtiliyor. Yusuf İslam, geçen ay Türkiye'ye yaptığı ziyarette Erdoğan'ı güneş panelleriyle kaplı, 1000 kişilik kapasiteye sahip caminin resmi açılışına davet etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.