Hava Durumu

DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Açıklanan ekonomi paketi umut verici

Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı sonrasında açıkladığı "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketinin, iş dünyasının taleplerini karşılayacak ve ülke ekonomisini rahatlatacak kararlar içerdiğini ve umut verici olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2020 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2020 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Açıklanan ekonomi paketi umut verici

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, 21 maddelik tedbir paketi çerçevesinde ekonomiye aktarılacak olan 100 milyar liralık kaynağın piyasalardaki nakit sıkıntısını önemli ölçüde gidereceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın perakende, AVM, demir, çelik, otomotiv, lojistik, ulaşım, sinema, tiyatro, konaklama, yiyecek, içecek, tekstil, konfeksiyon ve organizasyon sektörleri için muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primleri Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerinin 6'şar ay ertelendiğini açıkladığını dile getiren Çevikel, konaklama vergisinin de kasım ayına kadar uygulanmayacak olmasının özellikle turizm sektörü için önemli olduğunu aktardı.

"EKONOMİNİN ÇARKLARININ DÖNMESİNE KATKI SAĞLAR"

Ekonomik paketin, üretimin devam etmesi, istihdamın korunması ve piyasalardaki nakit sıkıntısının giderilmesi açısından son derece ayakları yere basan bir model olduğu düşüncesini taşıdığını aktaran Çevikel, "Nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi, anapara ve faiz ödemelerinin asgari 3 ay ötelenmesini ve gerekli durumlarda ilave finans desteği sağlanmasını olumlu buluyoruz. İhracatçı firmalara stok finansmanı desteği verilmek suretiyle kapasite kullanım oranlarının korunacak olması da ekonominin çarklarının dönmesine katkı sağlayacaktır. Esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi, asgari ücret desteğinin devam etmesi de ekonomiye doping etkisi yaratacaktır. Ayrıca bu dönemde birçok firma ve kuruluş uzaktan çalışma sistemine dönmüş durumda. Bu nedenle Türkiye gibi üretim üssü olması gereken bir ülke için teknoloji ve dijitalleşme ile ilgili desteğin gerekliliği de artık kaçınılmaz hale gelmiştir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.