Hava Durumu

Dövizdeki artış Bursaspor'un canını yaktı!

Döviz kurunda yukarı doğru tırmanış aralarında Bursaspor'un da bulunduğu tüm spor kulüplerini zora soktu. Kadrosunda Euro karşılığı sözleşme imzaladığı 8 yabancı bulunduran Yeşil Beyazlılar'da sadece Tim Matavz'ın 3 aylık süreçteki ek maliyeti 4 milyon lirayı aştı. Yönetim kara kara yüzde 40'tan fazla artan dövizdeki rakamların aşağı yönlü seyrini beklemeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2021 08:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2021 08:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dövizdeki artış Bursaspor'un canını yaktı!

Döviz kurundaki artış Süper Lig ve TFF 1. Lig'de kadrosunda yabancı oyuncu barındıran kulüpleri büyük maddi kayıpla karşı karşıya bıraktı. Yabancı oyuncularla birinci transfer döneminde yapılan sözleşmelerde Euro karşılığı atılan imzaların sonucu olarak kulüpler oyuncularına 3 aylık periyotta yaklaşık yüzde 40'tan fazla ödeme yapmak durumunda kaldı. Öyle ki, ağustos ayında 1 Euro'nun karşılığı yaklaşık 10 lira olurken, 3 aylık süreçte Euro'nun değeri 14 lirayı aştı. Bu durum Bursaspor'u da yakından ilgilendiriyor. Kadrosunda 8 yabancı oyuncuyu barındıran Bursaspor da Euro karşılığı imzalanan mukaveleler ortalama yüzde 40'ın üzerinde artış gösterdi.

3 AYDA 4 MİLYON EK MALİYET

Sadece bir yıllık maliyeti 900 bin Euro olduğu açıklanan Tim Matavz'ın Bursaspor'a transfer olduğu ağustos ayındaki ücreti yaklaşık 9 milyon liraydı. Kur farkı nedeniyle Sloven kramponun bir yıllık ücreti dün itibariyle 13 milyon lirayı aştı. Bu durumda Matavz'ın 3 aylık dönem içindeki maliyet artışı 4 milyon liranın üzerine çıktı. Söz konusu durum Namiq Alasgarov, Reagy Ofosu, Elton Acolatze, Luka Capan, Massimo Bruno, Nicolas Zalazar ve Cristobal Jorquera için de geçerli. Yeşil Beyazlı kulüp kur farkındaki artış sebebiyle yabancı oyuncuların ücretlerinde beklentilerin çok üstünde bir mali külfetle karşı karşıya kaldı, dövizdeki rakamların aşağı inmesini beklemeye başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.