Hava Durumu

Dr. Fauci görevi bırakır bırakmaz Trump'ı bombaladı!

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Biden göreve geldikten sonra ilk basın toplantısında Donald Trump'ın corona virüsüne yönelik açıklamalarından rahatsızlığını dile getirdi. Fauci, eski Başkan Trump'ın hidroksiklorokin açıklamasının bilimsel olmadığını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dr. Fauci görevi bırakır bırakmaz Trump'ı bombaladı!

Baş Tıbbi Danışman görevini yeni Başkan Joe Biden döneminde de devam ettiren Dr. Anthony Fauci, Beyaz Saray'da dün yapılan basın toplantısında Trump'ın daha önce hidroksiklorokin ile ilgili açıklamasına değinerek, "Geriye dönmek istemiyorum ama söylenen şeyler olduğu çok açık, hidroksiklorokin gibi şeyler ve bunun gibi diğer şeyler hakkında. Bu gerçekten rahatsız ediciydi, çünkü bilimsel gerçeklere dayanmıyorlardı" dedi.

İKİ HAFTA KULLANDIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Eski Başkan Donald Trump, geçen yıl mayıs ayında hidroksiklorokin adlı sıtma ilacını tedbir amaçlı olarak iki hafta boyunca kullandığını ve hiçbir yan etkisini görmediğini söylemişti. Trump ayrıca ilacın çok sayıda hayat kurtardığını da sözlerine eklemiş ancak diğer yandan FDA, hidroksiklorokin ve diğer bir sıtma ilacı olan klorokinin corona tedavisinde etkili olmasının muhtemel görünmediği ve ciddi yan etkilerinin olduğu sonucuna vardığını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.