Hava Durumu

Dramatik değişikliğin tam zamanı!

Mavi Yeşillilerin deneyimli antrenörü Orhun Ene, " Yaşanan süreçten dolayı dramatik değişiklikler yapmanın tam zamanı. Akıllı hamleler yapılmalı, daha doğru seçimler yapılmalı, imkanlar varsa paralar projeler için harcanmalı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2020 07:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2020 07:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dramatik değişikliğin tam zamanı!

ING Basketbol Süper Ligi'nde oldukça başarılı bir sezon geçiren TOFAŞ'da Başantrenör Orhun Ene, koronavirüs sebebiyle askıya alınan liglerle ilgili açıklamalarda bulundu. İlk olarak, "Yaşanan süreçten dolayı dramatik değişiklikler yapmanın tam zamanı" diyen Ene, "Geçmişte yokluklar içinde mucizeler yaratan kulüplerimiz vardı. TOFAŞ'ta gençlerin daha iyisini yapabileceklerini düşünüyorum. Yetişmiş olduğun kulübe, Milli Takıma bağlılık önemli şeyler. Paranın ötesindeki bazı kararlar saygıyla karşılanır. Bu sözlerim bütün gençler için. Akıllı hamleler yapılmalı, daha doğru seçimler yapılmalı, imkanlar varsa paralar projeler için harcanmalı, 10 yıllık para yıldızlar karması kurmak için 2 yılda harcanmamalı" diye konuştu.

KURALLARLA OYNANMAMALI

Türkiye'de basketbolu gelişmesi için de görüşlerini paylaşan Orhun Ene, "NBA senelerdir hemen hemen aynı kurallarla oynuyor. FIBA sürekli kural değiştirip işi anlaşılmaz hale getiriyor. NBA kuralları kabul edilip her yerde aynı şekilde oynanmalı. Ligimizde yabancı kuralının faydasını orta düzeyde gördük. Ama hala Türk oyuncuların üst seviyedeki maçlarda karar verme noktalarında olduklarını söyleyemeyiz. Milli Takım düzeyinde oyunu domine edecek oyuncular yetiştirebilmeliyiz. Orta seviyedeki oyuncularımız yaratıcılık özelliklerini geliştirip seviye atlamalı. Büyük paralarla bu işi yapmayı beceremedik. Bu kadar para harcıyorsan yıldız oyuncu çıkarabilmelisin" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.