Hava Durumu

DSP Genel Başkanı Masum Türker Bursa'da

DSP Genel Başkanı Masum Türker, bazı belediye başkanlarının CHP'den istifa edip yerel seçimler için partisinden aday olmasına ilişkin, "Gazetelerde hep bu yönelişi 'CHP'den küskünler' diye tanıtıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2014 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2014 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
DSP Genel Başkanı Masum Türker Bursa'da

DSP Genel Başkanı Masum Türker, bazı belediye başkanlarının CHP'den istifa edip yerel seçimler için partisinden aday olmasına ilişkin, "Gazetelerde hep bu yönelişi 'CHP'den küskünler' diye tanıtıyorlar. CHP'den partimize gelen belediye başkanı sayısı 6'dır" dedi.

Türker, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Murat Özbilge'nin, Altıparmak Caddesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Güneydoğu'da yerel yönetimlerden sonra özerkliğin gündeme geleceğinin konuşulduğu ve bölünmenin teşvik edildiği bir zaman diliminin yaşandığını ileri sürdü.

DSP'nin, kurulduğu günden bu yana Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini benimsediğini ve Cumhuriyet'in üniter devlet yapısını esas aldığını belirten Türker, "Biz Türkiye'de ilkeli, inançlı ve idealist siyaset yaptığımız için geleceği değiştirme arzusu taşıyoruz. Devrimciliği ön planda tutuyoruz. Devrimcilik anlayışımızla hem bugün yaşanan sorunları çözmek hem de toplumun gelecekte ihtiyaç duyacağı konuları gündeme getirerek o günkü sorunlarına çözüm üreterek siyaset yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Yerel seçimlerde herkesin, kendi partisine sahip çıkması, kendi fikrine sahip olması gerektiğini vurgulayan Türker, "DSP nerede?" denildiğini anlattı. Son günlerde kimi belediye başkanları ve tanınmış kişilerin, DSP'nin aday listelerine girdiğini dile getiren Türker, şunları kaydetti:

"DSP'den herkes korkuyor. Çünkü yapılan bütün kamuoyu araştırmalarında, ister solcu ister sağcı olsun, 'Partin seçime girmezse hangi partiye oy verirsin' sorusuna cevaben, sağda ve soldaki partilerin ikinci partisi DSP çıkıyor. İşte bu niteliğiyledir ki herkesin aradığını, ihtiyacını giderebilecek kadroları bulduğu DSP'nin seçime girmemesi için ne lazımsa yapılıyor. Şimdi seçime gidiyoruz. Bu seçime girmemizi çekemeyenler bizim şahsımıza bir şey diyemiyor. 'Tanırız, iyi adamdır, DSP'liler de DSP de iyidir ama bölücü olmasın' diyorlar. Biz bölücü değiliz."

- "İktidar yolunda gerekli adımları atacağız"

İsteyen herkesin, partisinden en küçük ilçede belediye başkanlığına, meclis üyeliğine bile aday olabileceğini bildiren Türker, ülkede gerçek demokratik solcuların, seçimden kaçmayan, her yerde kendisini ortaya atan, mücadele eden kişiler olduğunu söyledi. Bu kimliklerden korkulduğu için DSP'nin son günlerdeki rüzgarının farklı şekilde anlatılmaya çalışıldığını iddia eden Türker, şöyle konuştu:

"Gazetelerde hep bu yönelişi 'CHP'den küskünler' diye tanıtıyorlar. CHP'den partimize gelen belediye başkanı sayısı 6'dır. Şimdi bunları görüp karalamak isteyenlere sesleniyorum; niye korkuyorsunuz bizden? Biz zaten az kişiysek yükselmemişsek siz korkmayın, bu iş gider. 'Korkunun ecele faydası yok' diyorlar. Hiç üzülmeyin bu seçimde biz iktidar yolunda gerekli adımları atacağız, kadrolarımızı yeniden devreye sokacağız, iktidar gücünü paylaşacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.