Hava Durumu

DSP lideri Aksakal'dan Bursa'da önemli açıklamalar

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Bu konu bizim için hayatidir. Hiç kimse öyle 18 yaşmış, efendim milletvekilliği maaşıymış, yok ballı emeklilikmiş, kendi çocuklarını yapacaklarmış, olur mu? 18 yaşındaki kardeşimiz varsa gelsin DSP'den milletvekili adayı biz göstereceğiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 20:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2017 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
DSP lideri Aksakal'dan Bursa'da önemli açıklamalar

Aksakal, Bursa'nın İznik ilçesi Göllüce Mahallesi'nde bir kahvehanede yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aksakal, 2010'daki anayasa değişikliğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"24 maddelik bir anayasa değişikliğiydi, o zaman 2 maddesi çok önemliydi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısının değiştirilmesi ile Anayasa Mahkemesinin yapısının değiştirilmesi maddesiydi. 'Yetmez ama evet'çiler çıkmıştı. Tehlike buydu ama az diyorlardı. O 'Evet'lerin sonunda Türkiye 6 sene sonra 15 Temmuz darbe kalkışmasını yaşadı. Ne için? Çünkü, devletin kılcal damarlarına kadar girenleri veya o yapılanmanın devletin kılcal damarlarına kadar girmesini sağlayan kurumların başındaki insanları hukuk yargılayamadı. Ne kadar FETÖ'cü hakim, savcı varsa o terör örgütünün mensubu varsa birbirlerini kayırdılar, kolladılar. KPSS'de sınavların sorularını çaldılar, polis okulu sınavlarının sorularını çaldılar, askeri okulların sınavlarını çaldılar ve buralara kendi adamlarını yerleştirdiler. Bizler gidip şikayet ettiğimizde, bunlar mahkemeye çıktığı zaman hepsi beraat etti. Neden? İşte o yapılanmadan dolayı."

Yeni anayasa değişikliğiyle seçilme yaşının 18'e indirilmesinin hedeflendiğine de değinen Aksakal, "Bu konu bizim için hayatidir. Hiç kimse öyle 18 yaşmış, efendim milletvekilliği maaşıymış, yok ballı emeklilikmiş, kendi çocuklarını yapacaklarmış, olur mu? 18 yaşındaki kardeşimiz varsa gelsin DSP'den milletvekili adayı biz göstereceğiz. Mevzu o değil. Mevzu çok anlamı olmayan, hiç gereksiz konular üzerinde tartıştırıp insanları, asli meseleleri gözardı etmeye çalışacaklar." iddiasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.